Πολάκης: «χριστιανοταλιμπανισμός» ότι δεν μεταδίδεται [ο κορωναϊός] από «το ίδιο κουτάλι»!

«Πήρε απ’ το ίδιο κουτάλι τη μετάληψη. Δεν μεταδίδεται γιατί είναι αγιασμένο! Έτσι. Αυτό είναι τώρα χριστιανοταλιμπανισμός»! [Παύλος Πολάκης]

Αυτά δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στο «ναό της δημοκρατίας», θυμίζοντάς μας το Σοβιετικό παρελθόν της ιδεολογίας του. Τότε, που οι σταλινικοί άνοιξαν τις φυλακές στο Πιτέστι της Ρουμανίας για να «επανεκπαιδεύσουν» τους Χριστιανούς. Σε εκείνες τις φυλακές, «όταν έλεγες, ‘πιστεύω ακόμα στο Θεό’, μέσα σε 5 λεπτά ήσουν γεμάτος αίματα.» Τους Ορθόδοξους Χριστιανούς «….τους ανάγκαζαν να αναπαραστήσουν την Θεία Λειτουργία. Τα λόγια της Θείας Λειτουργίας αντικαταστάθηκαν από βλασφημίες και η Θεία Κοινωνία από ανθρώπινα κόπρανα.»

Ακούγοντάς τους να μιλάνε έτσι, λες και τόσα χρόνια ζουν σε άλλη χώρα και δεν ξέρουν τι συμβαίνει, αναρωτιέται κανείς, πόσο απομένει μέσα τους να διανύσουν για να κάνουν τα ίδια που έκαναν οι Σοβιετικοί παππούδες τους στους Χριστιανούς.

Το θέμα μας εδώ είναι το εξής. Υπάρχει ο Παύλος Πολάκης και τα συντρόφια του οι οποίοι είναι άθεοι, δεν πιστεύουν ή τέλος πάντων ανήκουν εκεί που θέλουν να ανήκουν. Και υπάρχει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει την απαίτηση από τον Πολάκη και τα συντρόφια του να πιστέψουν στην Ορθοδοξία, καθότι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι».

Ο Πολάκης όμως και τα συντρόφια του, παραδόξως, κι ενώ στρογγυλοκάθονται στα έδρανα μιας υποτιθέμενης «δημοκρατίας», υβρίζουν τα πιστεύω της πλειονότητας του Ελληνικού λαού. Μάλλον γι’ αυτό θέλουν να μας αντικαταστήσουν με μουσουλμάνους… για να μας εκδικηθούν που είμαστε πλειοψηφία.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι και σωστοί, πέρα από τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες, ουδείς έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τις απόψεις του και τα πιστεύω του στους άλλους, αλλιώς είτε θα καταλήξουμε στα Σοβιετικά Γκουλάγκ, είτε στα Ναζιστικά στρατόπεδα.

Που βρίσκεται λοιπόν η λύση, όταν μάλιστα ασχολούμαστε με ένα θέμα το οποίο αποτελεί και αντικείμενο της επιστήμης; Όταν δε έχουμε να κάνουμε με άθεους / άπιστους από την μία πλευρά και Ορθοδόξους από την άλλη, τούτη η οδός είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

Ο Πολάκης και ο εξίσου άπιστος -δήθεν φαν της επιστήμης- Τσίπρας μπορούν να μας παρουσιάσουν ΕΣΤΩ ΜΙΑ περίπτωση μόλυνσης από κάποιον ιό μέσω της Θείας Κοινωνίας;

Εάν μπορούν, να κάτσουμε να το συζητήσουμε βρε αδελφέ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όμως, αλλά επικαλούνται την επιστήμη γενικώς για να μας επιβάλλουν την απιστία τους.

Ας παρουσιάσω όμως ξανά εδώ τι είχε απαντήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του ’80 όταν εμφανίστηκε το AIDS. Δεν είναι η πρώτη φορά βλέπετε που οι άθεοι «κόπτονται» για την υγεία των Ορθοδόξων.

«.. ιατρικώς δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ βεβαιωμένη περίπτωσις απλού πιστού στον οποίον να έχει μεταδοθεί αρρώστια με τη Θεία Μετάληψη. Ούτε και ιερέως, ο οποίος μάλιστα μετά την κοινωνία των πιστών κάνει την «κατάλυση» και καταπίνει όλα τα υπόλοιπα της Θείας Κοινωνίας μέχρι τρυγός [μέχρι τον πάτο], μαζί με ό,τι από το στόμα του κάθε μεταλαμβάνοντος δια της Αγίας Λαβίδας κατέληξε στο Άγιο Ποτήριο. Ούτε ακόμη και τότε που έβραζε η φυματίωση, εθέριζε η σίφυλλη και η λέπρα ήτανε ευρύτατα διαδεδομένη. Τα ίδια προφανώς θα ίσχυαν αν ετίθετο θέμα και για το AIDS. 

Δεδομένα τα οποία να οδηγούν την ιατρική σε παρέμβαση δεν υπάρχουν … Σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και Εκκλησίας δεν υπάρχει παρά μόνο στους έχοντες τρικυμία εν κρανίω. Εφόσον αμφότερες εξυπηρετούν την αλήθεια, οπωσδήποτε δεν κινούνται επί διαφορετικής βάσεως και σε διαφορετικά επίπεδα. Χρειάζεται βεβαίως επίγνωση των ορίων εκάστης και αλληλοσεβασμός στην τήρηση των αποστάσεων εκατέροθεν

Να υπενθυμίσουμε στους, Θεός φυλάξοι, ανησυχούντες για την υγεία μας Τσίπρα και Πολάκη, ότι από την δεκαετία του ’80 κι έπειτα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι ευσεβείς ιερείς μας συνεχίζουν βεβαίως να κοινωνούν τους βαριά νοσούντες (από οποιαδήποτε ασθένεια ανεξαιρέτως) και τους ετοιμοθάνατους στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία, στα σπίτια, και όπου αλλού, κι έπειτα να καταλύουν οι ίδιοι ό,τι έχει απομείνει από την Θεία Κοινωνία. Τους ακούσαμε να παραπονιούνται; Τους είδαμε να παθαίνουν κάτι; Έμαθε κάτι ο Πολάκης και ο Τσίπρας και μας το κρατάνε μυστικό;; !!

Είναι απορίας άξιον πως άσχετοι με το θέμα εκφέρουν άποψη και μάλιστα με ύφος ξερόλα, δίχως να έχουν κάνει οι ίδιοι μία υποτυπώδη έρευνα. Βουλευτής είναι ο ένας άλλωστε, αρχηγός κόμματος ο άλλος. Το να επικαλούνται την «επιστήμη» γενικώς για να ικανοποιήσουν την ιδεοληψία τους προκαλεί θλίψη, καθότι μας υπενθυμίζεται ότι εκεί στην Βουλή συχνάζουν μάλλον συμμορίες και όχι άνθρωποι που σέβονται τον ρόλο που τους ανατέθηκε.

Είθε ο Τριαδικός Θεός να τους φωτίσει να καταλάβουν πριν να είναι πολύ αργά, ότι ο κορωναΐός δεν είναι τίποτα μπροστά στους ιούς της απιστίας και της ιδεοληψίας.


Φαίη.

4 thoughts on “Πολάκης: «χριστιανοταλιμπανισμός» ότι δεν μεταδίδεται [ο κορωναϊός] από «το ίδιο κουτάλι»!

 1. Πολάκη,
  οι Ταλιμπάν είναι γνωστοί για την αυστηρότητά τους, τις δεκάδες απαγορεύσεις τους και για τη σωματική βία που ασκούν στους αντιφρονούντες.
  Ο Χριστός απαγορεύει και ραβδίζει ή ελευθερώνει, συγχωρεί και σώζει;

  Πολάκη,
  γνωρίζεις ότι εκτός από μόνο αυτά που αντιλαμβάνεσαι ένεκα της μικρόνοιάς σου, υπάρχει και άλλη πραγματικότητα δηλαδή ένας Θεός, που δεν επιτρέπει στο σώμα Του, από το οποίο μεταλαμβάνουμε να μολυνθεί από ιούς;

  Πολακοταλιμπαν,
  αντί του μπούλινγκ που χρησιμοποιείς δεν διαβάζεις ιστορία να ξεστραβωθείς και να δεις τι κατάληξη είχαν όλοι οι διώκτες του Χριστού, που ήταν όχι γατάκια σαν και σένα αλλά κολοσσοί του ανθρώπινου είδους;

 2. «Πήρε απ’ το ίδιο κουτάλι τη μετάληψη. Δεν μεταδίδεται γιατί είναι αγιασμένο! Έτσι. Αυτό είναι τώρα χριστιανοταλιμπανισμός»
  αντίλογος:
  Εσύ είσαι Έλληνας βουλευτής, και τα βάζεις με την πίστη μας,
  και δε σε βάζει στη θέση σου κανένας από κάτω που σε ακούει.
  Αυτό είναι τώρα διαβολοκοινοβουλευτισμός!

  Και επειδή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ,ξεκίνα να μαθαίνεις για το όνομα που φέρεις αλλιώς άλλαξέ το γιατί το μαγαρίζεις.

 3. Μπράβο Φαιη, Δόξα τω Θεώ , πολύ καλά τα γράφεις. Έχει όμως κατάλοιπα ο άνθρωπος από το
  επιστημονικό του υπόβαθρο , όπως και οι περισσότεροι γιατροί και βιολόγοι, υποκινούμενοι στην πλάνη της απιστίας από την συνωμοτικά και φασιστικά και παγκοσμίως επιβαλλομένη θεωρία της εξέλιξης, αποδεδειγμένο αυτό και με κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ, που καταχράζεται την ετυμολογία της λέξης επιστήμη.
  Αν τυχών “κλάψω” για την Τουρκία δεν θα είναι για το Πατριαρχείο και τον Ναό, θα είναι γιατί ότι είναι η μόνη χώρα που επίσημα έχει απαγορεύσει την δαιμονική και αναπόδεικτη θεωρία αυτή, να διδάσκεται ως δήθεν η επικρατούσα, μετά από πολυετή αγώνα γνωστού ένθεου μουσουλμάνου διανοούμενου και ερευνητή. Μάλιστα εξέδωσε τις αποδείξεις απολιθωμάτων ανάμεσα σε άλλες που καταρρίπτουν τις φαντασιόπληκτες εικασίες.
  Και έχεις εδώ μετά επιστήμονες επισκόπους, όπως ο Σεβ. Μεσογαίας που πιστεύουν αυτήν την αναπόδεικτη δαιμονική θεωρία , η οποία έπληττε εξ’ αρχής την Αγία Γραφή. Και να πεις ότι δεν ξέρει αγγλικά και δεν έχει το υπόβαθρο κατανόησης, να το κατανοήσω ως περίπτωση πτώσης .
  Όμως από την στιγμή που υπάρχουν άψογοι δημιουργιστές επιστήμονες και σαν κλάδος, με προχωρημένες έρευνες την τελευταία δεκαετία στο DNA, που δείχνουν σαφέστατα και πολυδιάστατα την κοινή προέλευση όλων των ανθρώπων πριν από λίγες χιλιάδες έτη, μαζί με την αδυναμία δημιουργίας νέων ειδών άλλα μόνο εξέλιξης μέσα στο είδος, ο Σεβασμιότατος είναι απαράδεκτος και βολεμένος στο κύρος που απολαμβάνει εις βάρος της ιερής αποστολής του. Διότι αυτό το είδος αθεΐας έχει καταστρέψει αμέτρητους και ο κ. Πολλάκης φαίνεται να είναι ένας από αυτούς. Θα βρει όντως αληθή πίστη ο Κύριος από τους επισκόπους Του όταν σύντομα επιστρέψει; Θα γλυτώσει άραγε την καταδίκη έστω και ένας πλεον; Ειλικρινά η αυστηρότητα που θα κριθούν είναι φρικτή. Πολλή προσευχή για όλους θέλει, έρχονται φρικτές εποχές, δεν υπάρχει επιστροφή. Η απόφαση του Κυρίου σε ανάλογες περιπτώσεις πορείας αμετανοησίας και διαστροφής είναι η καταστροφή και προηγείται η τελευταία ευκαιρία σωτήριας των λίγων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα , όταν εκλέγονται φατριαστικά επίσκοποι. Και να φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος ως πρεσβύτερος ήταν χαρισματικός και προορατικός, όπως έχω ακούσει αξιόπιστα. Τόσο εκλεκτοί και όμως τόσο πλανεμένοι , στην εποχή της μέγιστης πλάνης από παντού.
  Δεν είναι μόνο ο οικουμενισμός , η έννοια της παραίνεσης περικλείει αμέτρητες κρυφές και φανερές πλάνες. Πίσω από έναν πλανεμένο , ψάξε έναν επίσκοπο που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, αντί προσευχητικής αιώρησης στον αέρα εν κρυφίω και αγίων έργων στα φανερά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s