Ποιός εμπιστεύεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στον Έβρο, αφού επεσήμανε ότι τα σύνορα δεν είναι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, είπε για τα όσα συμβαίνουν εκεί: «θέλουμε να εφαρμόσουμε το δίκαιο της Ευρώπης, αν θέλει να ζήσει και να προχωρήσει.»

Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι γι’ αυτόν τον λόγο ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος αρνήθηκε να στηρίξει τους Έλληνες στο Σκοπιανό….. διότι δεν ήταν καλό για την Ευρώπη!

Ομοίως να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπονομεύει συστηματικά το Μάθημα των Θρησκευτικών με τους ΚΑΙΡΙΤΕΣ συντρόφους του….. διότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη!

Και ομοίως να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπονομεύει συστηματικά την Ορθόδοξη Πίστη μας….. διότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη!

Έχει άλλωστε αποδεχθεί την ιδέα ότι η Ελλάδα μία ημέρα θα γίνει ουδετερόθρησκο κράτος, όπως ομολόγησε ο ίδιος πρόσφατα σε αποσβολωμένους Ιεράρχες.

Τι δουλειά έχει λοιπόν στα άγια ακριτικά μας χώματα ο Αρχιεπίσκοπος; Όταν έχεις παραδώσει στους οχτρούς Ευρωπαίους τα κλειδιά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και ιστορίας, τί σε ενδιαφέρει το άγιο χώμα; Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Στον Έβρο, στα ακριτικά νησιά, οι Έλληνες δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης αλλά τα σύνορα της Ελλάδος. Ούτε ενδιαφέρονται για την επιβίωση της Ευρώπης αλλά για την επιβίωση της Ελλάδος.

Όσοι νοιώθουν ευρωπαίοι, δεν ξενυχτούν στα σύνορα με τον Ελληνικό Στρατό αλλά στα μπαράκια.

Μάλλον εκεί πρέπει να πάει και ο Αρχιεπίσκοπος.


Φαίη.

15 thoughts on “Ποιός εμπιστεύεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

 1. Αμφιβάλλω εάν υπήρξε άλλος αρχιεπίσκοπος, τόσο ξεκομμενος από τη βούληση και το φρόνημα του ελληνικού λαού, επί θεμάτων που σχετίζονται με τον αγώνα για τη διατήρηση της εθνικοθρησκευτικής μας παρακαταθήκης και κληρονομιάς.
  Ανεχθηκε, κατά τρόπο επιεικώς σκανδαλώδη, τη λυσσωδη επιχείρηση
  του εθνικοθρησκευτικού μας απο χρωματισμού, όπως αυτός υλοποιήθηκε από τους ανάξιους πολιτικούς εξουσιαστές των τελευταιων χρόνων (ορά Θρησκευτικά, «αντιρατσιστικό» και λοιπή νομοθετική επιδρομή κ. ο. κ.).
  Ιδανικότερο «σύμμαχο» δεν θα μπορούσαν να φαντασθουν τα ενεργούμενα της Νέας Τάξης από αυτόν, για την πραγματωση των σκοτεινών σχεδιασμών τους…

 2. Ευλογημένη η βασιλεία της Ευρώπης αν θα το θέλει και αυτή, πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων
  Αμήν
  Την ειρήνη των Ευρωπαίων εκζητούμε
  Ευρωπαίοι βοηθήστε μας
  Υπέρ των συνόρων της Ευρώπης από την Μέρκελ εκζητουμε
  Ευρωπαίοι βοηθήστε μας
  Υπέρ της ευσεβους ημών Ευρώπης παντός εθνους ευρωπαϊκού από την κομισιόν εκζητουμε
  Ευρωπαίοι βοηθήστε μας
  Έχω σχέσεις και με τον Πάιατ και τον Πομπεο , και από τους Αμερικανούς την βοηθεια ζητουμε
  Αμέρικα μην μας ξεχνας
  Αααα είναι και ο Θεός ….ναι …. πως προέκυψε αυτό τώρα;;; Λοιπον… θα πω αυτο…Τα συσσίτια θεέ μου μην ξεχασεις
  Σεβασμιότατε τώρα τί λέμε Κύριε ελέησον ;
  Καλό θα ήταν αλλά θα έχουμε και μουσουλμάνους από κάτω μην τους σκανδαλισουμε, να δεν βλέπεις εγώ τον έβγαλα το σταυρό τότε κι δεν είπα ούτε συγγνωμη ξέρω τι κάνω έχω διακριση.
  Άρα τι να πούμε;
  Λοιπόν θα λέω Θεέ μου τα συσσίτια μην ξεχάσεις εσείς θα λέτε «το παγγαρι πληρωσε»
  Ψαλτ– Καλά μακαριώτατε και την οργάνωση μου του Λάιονς απ’ έξω ;;
  Αλλος Ψαλτ– Μην το πας έτσι θέλει ανιδιοτέλεια να αρχίσω να λέω και εγώ για τους ροταρυ; Χριστιανοί είμαστε.
  Ιερ– Ωραία μην μαλώνετε πρέπει να επικρατεί η Ειρήνη της Ευρώπης ανάμεσα σας; Που γεννηθηκατε ; Σε ευρωπαϊκή χώρα είστε…. Να θυμάστε πραότητα!!! Έτσι θα φανεί η ευρωπαοσυνη μας ….. εσείς θα πείτε ‘το παγγαρι πληρωσε», οι άλλοι «τους μασωνους πλούτιζε»
  Ψαλ—Ταυτοχρονα;;
  Ιερ– Ναι, πάμε μια από την αρχή αλλά καλή πρόβα αυτή τη φορά,κοίτα να δεις πως δεν θυμήθηκα ότι θα πούμε και για τον Θεό , εντελώς το ξεχασα
  Διακ—- Μακαριώτατε μακαριώτατε
  Ιερ— Τι θες;; έχουμε πρόβα
  Διακ—Μακαριώτατε η αυτού Παναγιώτης ο Πάπας Ρώμης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε νηστεία για 8 ώρες για να ζητήσει συγχώρεση από τον Θεό και από την εβραιοπαϊκη ιστορια για τα δεινά της Ιεράς εξετασης και των σταυροφοριών
  Ιερ– Μα τα σύνορα της Ευρώπης !!!? Ο ευλογημένος πόσο έχει αδικηθεί , δεν θέλει και ο ίδιος να έχει τέτοια υψηλή θέση να είναι μέσα στα πλούτη τις δόξες και τις εξουσίες , ως πότε πλανηταρχης; Ιδε αληθινός Ευρωπαίος εν ο ιδιοτέλεια ουκ εστιν…. Πρέπει να γράψω κήρυγμα τώρα που εξορίστηκαν οι αντιδρώντες , πρέπει να ενημερώσω τους αχταρμαδες…εεε τους πιστούς.

  Να ενημερώσω τον λαό…αααα….για δες: λαός…Λάου λάου…. άρα πολύ σοφό που τους φέραμε λάου λάου τους λαούς στο ελκλησιασμα …
  Να σου πω τις οχτώ αυτές ώρες ξέρεις αν θα κοιμάται ή θα είναι ξύπνιος;
  Διακ—- νομίζω θα κοιμάται γιατί θα είναι εξουθενωμένος , ε και αυτός έχει βαρύ πρόγραμμα και θα θέλει να τα βολεψει όλα μαζί, έχουν πέσει πολλά στους όλους του για αυτό περπατάει σκυφτός
  Ιερ— πω πω δες ύψος αρετής!! Θα κοιμηθεί με αδειο στομάχι για τους αποστησαντες προγόνους του Ευρωπαίους!!! Όπως ο Μωυσής που ήθελε να επικρατεί η ειρήνη στους ομοεθνείς του…..
  Λοιπόν λεβέντες ξεκινάμε απ’ την αρχή.
  .
  .
  .
  Ευρωειρηνη πάσι….

  • Πολυ Καλο,αλλά γιατί έκανες τον κόπο και δεν έβαλες το 50 κείμενο του Μαΐου 2018 της Εκκλησίας της Ελλάδος «προς τον λαο»;στην γραφη οπου γνωρίζει στο ποίμνιο της ότι την ειρήνη που θα έφερνε ο Χριστός επι γης και ευαγγελισαν τη νυχτα της γεννήσεως οι άγγελοι την κατάφερε η Ευρωπαϊκή μας ενωσουλα,αφου Αυτος δεν μπόρεσε τελικά.
   Φυσικά είναι απίστευτο και για την»μετάφραση»απο πλευρας τους περί της Του χριστου ειρήνης,την οποία ανάγουν από εσωτερική σε κοσμική.
   Να το κομματι του κειμενου:
   «Η γηραιά ΜΑΣ ήπειρος απόλαυει μιας πρωτοφανους περιόδου ειρήνης στην ιστορία της,μετουσιωνοντας σε πράξη την ψαλμωδία των αγγέλων κατά τη γέννηση του Θεανθρώπου Χρίστου
   《……επι γης ειρήνη…..》

   • Ναι σωστά δεν το θυμόμουνα είχα τρελαθεί και εγώ τότε όταν το είχα διαβάσει!!!!

    Σημείωση: για να διαβαστεί το παραπάνω σχόλιο μου σωστά θέλει μουσική εκτέλεση στις πρώτες δεήσεις ….. :-Ρ

    Τι να τους κάνεις μωρέ διπροσωποι

  • Αγαπητέ Νικόλαε, καταπληκτική διδακτική εκκλησιαστική σάτιρα με πνευματικές προεκτάσεις, πολύ ταλέντο, έχω μείνει χαμογελαστός και άφωνος. Καλύπτει το φάσμα όσων κατανοούν μέσω αυτού του τρόπου την κατάσταση της πτώσης, παρά των αναλυτικών κειμένων. Προσφέρει όμως απορροφώντας το θυμό μας. Όλοι όμως έχουμε λίγο – πολύ ευθύνες για την κατάντια του κλήρου μας. Για επιστολές που δεν κοινοποιήσαμε “κράζοντας” παρομοίως και ποικιλοτρόπως , για ενημέρωση και δυναμικές κινητοποιήσεις που αδιαφορήσαμε, για αστικές ευθύνες που φοβηθήκαμε όταν θα φωνάζαμε ανάξιος, για αδερφούς που δεν διδάξαμε το σατανικό πρόσωπο της επισκοποκεντρικότητας και του αρρωστημένου δεσποτισμού. Μόνο που θυμάμαι ότι του είχα ευχηθεί στην επισκοπή στην εκλογή του, και παρασύρθηκα με το ειρηνικό του στυλ τα πρώτα έτη, φρίττω.
   Υ.Γ Δεν σας ξέχασα σε μια απάντηση που σας χρωστώ για κάποιες διευκρινιστικές και ανακεφαλαιωτικές διατυπώσεις για κάποια σημεία στην θεωρία για την αποτειχιση, αν και υπάρχει σχετική συμφωνία επί του ουσιαστικού, οπότε το υποβάθμισα εφόσον έχουν γραφτεί πολλά εκατέρωθεν των απόψεων έκτος από εμάς. Εν ευθετω χρόνω λοιπόν, πρώτα ο Θεός, λόγω έκτακτης επικαιρότητας παραβλέφθηκε.

   • Τι να κάνεις κ.Βασίλη αφού έχουν αυτή την διπροσωπία , προτιμώ να βγει και να πει είμαι μασωνος παρά αυτό που κάνουν , και αυτό γίνεται βεβαια γιατί η μασωνια δεν είναι απλά ένα ιδεολόγημα μια ξεχωριστή θρησκεία , αλλά έχει κύριο σκοπό της να χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να επιβάλλεται , είναι φασισμός δηλαδή όχι πραγματικη ελευθερία και σεβασμός ή φιλανθρωπία όπως θέλουν να λένε ….
    (Θα πει κανείς έχουμε αποδείξεις ότι είναι μασωνος ο Ιερώνυμος, όχι ενδείξεις έχουμε ΤΡΑΝΟΤΑΤΕΣ και φιλίες με τέκτονες και πλήρη εναρμονισμο με την Νέα τάξη πραγμάτων, είναι δεν είναι τα ίδια κανει)
    Το ότι του ευχήθηκες όταν δεν είχε ξεδιπλώσει τόσο φανερά το ταλέντο του, δείχνει απλά την καλή καρδιά σου, όπως και να καταγράφεις τον ενθουσιασμό σου για τα παραπάνω που έγραψα…..δεν θέλω να γράψω εδώ τί ειμαι φτάνει να σου πω ότι καλύτερα να μην με συναναστραφείς ποτέ δεν είμαι καλός ανθρωπος

    Ναι μωρέ οπότε βρεις χρόνο γράψε για το άλλο που λες( αποτείχηση), συμφωνούμε εξάλλου , δεν ξέρω αν ήταν αυστηρός ο τόνος της γραφής μου έτσι μου φάνηκε διαβάζοντας το κατόπιν . Τα καλά όλα από τον ουρανό να έχεις και σε εσένα και στην οικογένεια σου.

   • Δεν σε καταλαβαίνω, ως γεγονός αναφέρω πως οι 8 έχουν ήδη κοιμηθεί, δεν συσχετίζεται η κοίμηση τους ως επακόλουθο της υπογραφής τους

  • Πω πω απαράδεκτο υπήρξε αντίδραση τότε ;;;

   ας αναλογιστούμε την τρεπτοτητα όταν ένας ιεράρχης που τον επαινούσε ο Άγιος Ιάκωβος και είναι καταγεγραμμένο σε ηχογράφηση ότι τον επαινούσε τότε για τη δράση του ως Ιεροκήρυκα, υπέγραψε τότε αυτές τις μπούρδες και προδοσίες ( δεν ήξερε τι έκανε ο Χριστοδουλος μια ήθελε να είναι πατριώτης, μια να είναι Ευρωπαίος ) και αργότερα εξέφρασε και άλλες πλάνες αγαπισμου λίγα χρόνια πριν κοιμηθεί.

   • Ποιος δεν τον αγάπησε και ίσως ακόμη τον αγαπά,όμως να,εύχομαι να τους δικαιολόγησε ο Κύριος γιατι δεν κατάλαβαν τι έκαναν,το εύχομαι πραγματικά και το ιδιο σκεφτομαι και παρακαλω να γίνει και με τους σημερινούς,παρότι κάποιους δεν τους συμπαθώ όπως τον Χριστόδουλο.

   • Αντιδράσεις? Οι λίγες που λίγες ημέρες αργότερα μας χαρακτήρισε ως …αντιευρωπαιστες …
    Δεν πειράζει

   • Αδελφέ για τον Σισανίου Παύλο ο λόγος, , όντως ο άγιος Ιάκωβος τόν επαινούσε, το είχα διαπιστώσει ιδίοις ομμασι..
    Η μόνη σκέψη ,ως δικαιολογία, το γεγονός πως είχε γίνει επίσκοπος πριν λίγους μήνες και στα πλαίσια τής κακώς εννοουμενης υπακοής δεν αντέδρασε..
    Έχω ακούσει από επίσκοπο ,πριν από κάποια χρόνια, όταν ζήτησε τον λόγο να τοποθετηθεί σε συνεδρίαση της Διαρκούς ιεράς συνόδου, τού επιτέθηκαν οι αρχαιότεροι, οι νέοι επί μία πενταετία τουλάχιστον σιωπή και μόνο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s