Γιώργος Καραμπελιάς: Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με το μεγάλο δίλημμα εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως Έθνος.

Επιτακτική ανάγκη να γίνει το 1821 νέα αφετηρία μιας νέας επανεθνικοποίησης των Ελλήνων.

Συνέντευξη του Γιώργου Καραμπελιά στο Militaire.gr

-https://www.youtube.com/watch?v=BRTgOQuZvC4

10 thoughts on “Γιώργος Καραμπελιάς: Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με το μεγάλο δίλημμα εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως Έθνος.

 1. Υπάρχει ένα θεματάκι με τον κ. Καραμπελιά.
  Ως αριστεριστής έχει πλούσιο συγγραφικό έργο η δε τεκμηριωμένη του επιχειρηματολογία κυριαρχούσε στα τηλεοπτικά πάνελ.
  Αίφνης μεταστρέφεται σε εθνικόφρονα. Τι θα περίμενε κανείς; Ότι μετανιωμένος πια θα υπηρετούσε τις αξίες των διωκτών του με ταπεινό φρόνημα.
  Αλλά όχι. Εξακολουθεί να αρθρογραφεί και να δασκαλεύει τον κόσμο από την αντίπερα όχθη πια.
  Κύριε Καραμπελιά, ποιον Καραμπελιά να έχουμε ως διδάσκαλο; Τον αριστερό διεθνιστή ή τον ορθόδοξο εθνικιστή; Πώς μπορείς να δασκαλεύεις όταν ο ίδιος επί μισό αιώνα είχες κάνει λάθος;
  Εάν μετά από λίγα χρόνια μεταστραφείς σε ισλαμιστή, θα μας διδάσκεις τότε για την αλήθεια του Μωάμεθ;
  Αυτά είναι φαιδρότητες.
  Μόνο ο απόστολος Παύλος είχε το δικαίωμα παρά την προηγούμενη πίστη του να γίνει δάσκαλος στη μεταστροφή του, διότι εδέχθη φωτισμό και εντολή από τον ίδιο τον Θεό!

  • Ενώ τώρα ο Θεός πέθανε και δε φωτίζει κανέναν.Τοτε πως μεταστραφηκαν οι δεξιοί πατριωταρες χριστιανουληδες εθνικοφρονες σε «αρματιστες»του αντιχριστου και διεθνηστες ;

 2. Η Αριστερά είναι αυτή που καλλιέργησε συστηματικά τον εθνομηδενισμό στην Πατρίδα μας, μέσα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τον Τύπο κ.α. Είτε θέλει κανείς να πιστέψει τον Καραμπελιά είτε όχι, το βίντεο είναι χρήσιμο διότι εξηγεί από «μέσα» τα ρεύματα που επικράτησαν. Νομίζω ότι είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να κολυμπήσουμε στα βαθιά παίρνοντας αυτό που χρειάζεται. Το θέμα είναι ότι ο διεθνισμός της άθεης αριστεράς αναπόφευκτα θα καταλήξει κάπου πολύ άσχημα (στον εθνομηδενισμό, στην υπηρεσία της Νέας Τάξεως…). Και αυτό ακριβώς έγινε διότι χωρίς τον Χριστό όλα επιτρέπονται. (εμφύλιος, παιδομαζώματα, προδοσία Μακεδονίας -όλα ιδεολογικά «κατορθώματα» της Αριστεράς). Η Δεξιά από την άλλη, ενώ είχε τα σωστά προτάγματα (Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια), κατέληξε και αυτή να υπηρετεί τον Μαμωνά που δεν έχει σύνορα. Αυτό που λέει δηλ. ο Καραμπελιάς, ότι η Αριστερά και η Δεξιά στην Ελλάδα τέλειωσαν και ότι χρειάζεται να γίνουμε όλοι πατριώτες έχει αλήθεια. Όταν δε μιλάει για την «Ελληνική ταυτότητα» που κάποιοι θέλουν να αποδομήσουν δεν ξέρω κατά πόσο συναισθάνεται ότι σε αυτήν την Ελληνική ταυτότητα η Ορθοδοξία είναι το κεντρικό σημείο. Δεν ξέρω κατά πόσο συναισθάνεται ότι χωρίς την Ορθοδοξία η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Ο προβληματισμός δηλ. του Αναστασίου είναι σωστός.

 3. Τα πρότυπα στην ζωή μας είναι οι άγιοι της εκκλησίας παλαιότεροι
  και σύγχρονοι.Αυτοί δεν είχαν αριστερές,δεξιές και κεντρώες
  «ιδεολογίες».Μίλησαν επίσης για όλες τις πτυχές της ζωής.

  Κριτήριο για αυτούς που μας μιλούν είναι η σχέση τους με τον
  ΧΡΙΣΤΟ πραγματικά και αληθινά.Όχι υποκριτικά και για κάποιο όφελος.
  Τα υπόλοιπα είναι μπλέ,κόκκινα,πολύχρωμα και πράσινα άλογα.

 4. Η δεξιά κατείχε τα σωστά προτάγματα υποκριτικά και προσχηματικα ως προβατοσχημος λύκος,ετσι επρεπε ωστε να παιξει το ρόλο του καλου μπάτσου που φυσικά είναι το ίδιο κακός με τον καλό,η αλλά όψη του ίδιου καταστροφικού νομίσματος του διαιρεί και βασιλευε
  Όποιος δεν το καταλαβαίνει δε βλέπει την πλάνη που καταστρέφει τους ελληνες και την Εκκλησία τους αιώνες,επιτέλους ο λύκος είναι προβατοσχημος,μας το έχουν πει καθαρα.

 5. Είναι η «καλη, ηθική,σωστή,χριστιανη και πρέπουσα»παράταξη που η «αθωα» αποδοχη και σύνδεση της με την προοδευτική Δύση και κατεπεκταση μετα αυτης και του κοσμου της κατάφερε να κατευθύνει και την αντίληψη των Ελλήνων από ορθόδοξη σε καθαρη ωφελιμιστικη και κοσμοπολιτικη,άλλαξε την θεώρηση τους για την ζωή σε μια ανορθόδοξη απελπιστική αναζήτηση της «σωτηριας»στην ύλη της δύσης.
  Πέθανε την ορθοδοξία του Έλληνα και τον έκανε δυτικό για να τον «έσωζε διαρκώς»από τον κακο κομμουνισμο

  • Σου ξεφεύγει ΣΥΝΕΧΩΣ ένα πράγμα, ότι το δίπολο δεξιά-αριστερά δούλεψε τελικά μαζί στην πραγματικότητα, συνεργάστηκε, παρότι βόλευε να περάσει στο θυμικό των ψηφοφόρων ως δύο αντίπαλα δέη. Η δεξιά με τον δυτικό προσανατολισμό διέφθειρε τον Έλληνα και η αριστερά τον εθνοαποδόμησε συστηματικά. Το ΚΚΕ δεν χρειαζόταν να κυβερνήσει αφού όλα τα εθνοαποδομητικά «μπουμπούκια» των αριστερών κομμάτων, των πανεπιστημιακών εδρών κτλ, μαθήτευσαν στα θρανία της ΚΝΕ.
   Ο «εθνάρχης» του «ανήκομεν εις την Δύσιν» ήταν αυτός που νομομιμοποίησε το ΚΚΕ. Το ξέχασες;
   Μιλούσα κάποτε με έναν επιφανή άνθρωπο εδώ της περιοχής μου (ιατρός) και μου είπε μια κουβέντα που μου έκανε εντύπωση, ότι οι ιδεολογίες είναι εφεύρεση του διαβόλου.
   Και έκατσα και σκέφτηκα ότι δεν έπεσε έξω στην περιγραφή του. Είναι σαν το δηλητήριο που μπαίνει από το μυαλό και καταλήγει στην καρδιά. Και είδαμε στην ιστορία ανθρώπους να ΦΟΝΕΥΟΥΝ για την ιδεολογία τους. Είναι λοιπόν ή δεν είναι του διαβόλου που είναι ανθρωποκτόνος;
   Εάν κοιτάξουμε στην ιστορία μας θα δούμε ότι οι Έλληνες μεγαλούργησαν με τις ΑΞΙΕΣ και όχι με τις εισερχόμενες σάπιες ιδεολογίες. Ο Έλληνας ΔΕΝ χωρά στις ιδεολογίες. Αυτό που μας λείπει είναι η Ελληνορθόδοξη Παιδεία και ένα πολιτικό σύστημα που θα υπηρετεί τις Ελληνορθόδοξες αξίες και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

 6. Πολύ σωστός ο γιατρός με αυτό που σου είπε,πρέπει να ήταν ανθρωπος του θεού.
  Από ότι ανεφερες σε τίποτα δε διαφωνώ,άλλωστε αυτό φαίνεται σε παλαιότερες αναρτήσεις μου.
  Όμως δεν «συνελαβες»αγαπητή Φαίη τον παραπάνω κύριο που προβάλει μόνο την «φονικοτητα»και την «κακοτητα»του ενός πόλου. Αυτό είναι που φοβάμαι,ακόμη κάποιοι δείχνουν με το δάχτυλο προς την μια πλευρά,κρύβοντας την άλλη που είναι εξίσου το ίδιο,ώστε το κακο των δύο «συνεργατών της καταστροφής» στη χώρα να διατηρείται.
  Πρέπει να γίνει αυτοματισμός πλέον στους πατριώτες Έλληνες χριστιανούς η κατάδειξη δεξιάς και αριστεράς ως το ίδιο και το αυτό,η μεν δεξιά ως ο μεγάλος νταβατζής(η κορόνα του νομισματο) της δυσης με μπράβο την αριστερα στην καταστροφή κάθε ορθοδοξίας και ορθοπραξιας στη χώρα,είτε σε πολιτικό είτε σε επίπεδο πίστης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s