Δεν θα έχετε σύριζα και θα είναι σαν να έχετε.

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Η τρελοπαρέα των συριζαίων, το δεκαπενταμελές που προσποιείτο το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο όλοι …..μισήσαμε, φαίνεται ότι επέστρεψε μέσα σε ένα εξάμηνο για τα καλά!
 
Και δεν εννοώ εδώ τις παλινωδίες με το εισβολικό, που κορυφώθηκαν με την επανίδρυση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, έτσι ώστε να τους τρολάρει ακόμη και ο Τσίπρας.
 
Ούτε τις αλλεπάλληλες αντικρουόμενες εγκυκλίους για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την οποία ούτε ο Σύριζα δεν αντιμετώπισε με τέτοια προχειρότητα και φοβία.

 
Ούτε ακόμη και την φασίζουσα απαγόρευση της διαφορετικής γνώμης στο ζήτημα της δολοφονίας των αγέννητων παιδιών, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον μπεμπέ Καραμανλή ως προσβολή των δικαιωμάτων των γυναικών!
 
Αναφέρομαι πρωτίστως στην παιδαριώδη εξωτερική πολιτική! Εξωτερική πολιτική με εγκληματική άγνοια της πραγματικότητας! Είναι κατώτερες δεκαπενταμελούς οι ενέργειες του υπουργείου εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα της Λιβύης (αφήνω απέξω την κωλοτούμπα στο σκοπιανό). Ακόμη όμως πιο γελοίες είναι οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και οι αμήχανες τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ.
 
Εκλιπαρούμε κυριολεκτικά να μας βάλουν μια καρέκλα να κάτσουμε κι εμείς στο τραπέζι να συζητήσουμε για την Λιβύη…. Ακόμη και γνωρίζοντας καλά ότι η πασίδηλη υποτέλειά μας ούτως ή άλλως σε ρόλο κομπάρσου θα μας περιόριζε και σε περίπτωση που γινόμασταν δεκτοί. Και όμως ούτε για το θεαθήναι οι ῾῾σύμμαχοι῾῾ δεν μας καλούν πια. Και, βεβαίως, δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν αλλιώς!
 
Τι είναι μία διεθνής διάσκεψη για ένα τέτοιο ζήτημα; Σχολικός διαγωνισμός και καταθέσαμε αίτημα συμμετοχής; Ούτε το δεκαπενταμελές του Τσίπρα δεν έκανε κάτι παρόμοιο. Ξέρετε ποιοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν; Όσοι έχουν ήδη εμπλακεί στρατιωτικά ή έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα το κάνουν εάν θιγούν τα συμφέροντά τους. Και εμείς σε καμία περίπτωση δεν ανήκουμε ούτε στους πρώτους ούτε στους δεύτερους. 
 
Όλοι γνωρίζουν ότι εάν δεν δώσει εντολή ο Πάιατ, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερασπιστεί ούτε το ελληνικό εδαφος, όχι να παρέμβει οπουδήποτε αλλού. Αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι.
 
Εάν θέλαμε πρόσκληση, θα έπρεπε να είχαμε παρέμβει και πριν ακόμη από την Τουρκία, και οπωσδήποτε μετά, εξαγγέλλοντας και εμείς αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή. Και δεν χρειαζόταν καν να στείλουμε στην πραγματικότητα. 
 
Δύο πλωτάρχες του ΠΝ οι οποίοι θα επιβιβάζονταν στην ναυαρχίδα του Λίβυου ελληνομαθούς και ελληνοσπουδαγμένου ναύαρχου θα αρκούσαν. Και τότε θα βλέπατε μέλη του νεοδημοκρατικού δεκαπενταμελούς ότι δεν θα χρειαζόταν να ξεφτιλίζεστε παρακαλώντας, αλλά θα σας προσκαλούσαν οι Γερμανοί από μόνοι τους! 
 
Και τώρα αν το κάνετε, θα σας προσκαλέσουν την επόμενη φορά. Αλλά αφήνει το αφεντικό ο κυρ Πάιατ; 
 
Ποιος ξέρει….Ρωτήστε τον. Θα σας βάλει καλό βαθμό.
 

Χαράλαμπος Μηνάογλου

ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s