Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Ελλάδος συζητούν με τους αιρετικούς και αρνούνται τον Διορθόδοξο διάλογο.

Του Κυρηναίου

Το τραγικό για την Ορθοδοξία αυτές τις δύσκολες ώρες είναι, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνήθηκε την πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Σύναξη προκαθημένων στην Ιορδανία.

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία αναφέρεται η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να αρνηθεί τον διάλογο με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους, με τη δικαιολογία ότι δεν τον διοργανώνει ο Οικουμενικός, στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται η απόφαση για τον διάλογο με τους Αγγλικανούς και μάλιστα η διοργάνωσή του στη Μονή Πεντέλης.

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος συζητούν με τον οποιοδήποτε, ακόμη και με τους αιρετικούς και αρνούνται τον Διορθόδοξο διάλογο και την πρόσκληση του αδελφού τους Ορθοδόξου Πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Θαυμάστε την «λεβέντικη» Ιεραρχία. Μήπως είστε τραγικές φιγούρες τελικά;  

Η ανακοίνωση της Ι. Συνόδου:

«Συνήλθε από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Αρχικά η ΔΙΣ ενημερώθηκε επί της επιστολής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο περί της συναντήσεως των Ορθοδόξων Προκαθημένων. Ο Μακαριώτατος απήντησε επ’ αυτής ότι δεν θα μεταβεί στην εν λόγω συνάντηση διότι η σύγκληση συναντήσεων και συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι κανονικό προνόμιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.

Επίσης κατά τις τρεις Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε:

– Από την Συνοδική Επιτροπή επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων σχετικά με: α) Την προγραμματισθείσα Συνάντηση της Ολομελείας της Διεθνούς Μεικτής Επιτροπής επί του Διαλόγου μεταξύ της Αγγλικανικής Κοινωνίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Ιερά Μονή Πεντέλης. β) …  και γ) Την συνάντηση με τα Μέλη της ΔΙΣ, απάντων των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Θεολογικούς Διαλόγους και τις Διεκκλησιαστικές Επιτροπές, η οποία θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου»

oukraniko.blogspot

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s