Να μας πει κάποιος τι συμβαίνει με την Εκκλησία της Κύπρου.

Τρίτος από άκρη αριστερά, αυτοχειροτόνητος Μακάριος Μαλέτιτς. Δεύτερος από άκρη δεξιά, Κυρηνείας Χρυσόστομος (Εκκλησία Κύπρου)

Πριν έναν περίπου μήνα (30 Νοεμβρίου 2019), ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος χειροτόνησε τον διδάκτορα Θεολογίας Γεώργιο Χριστοδούλου σε Διάκονο. Στην χειροτονία αυτή μάλιστα παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Ανήμερα όμως της εορτής των Θεοφανείων ο π. Γεώργιος (Χριστοδούλου) της Εκκλησίας της Κύπρου αγνοείται! Δεν βρίσκεται πουθενά στην Κύπρο αλλά στο Φανάρι όπου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος Διάκονος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Μας διαφεύγει κάτι; Ας μας εξηγήσει παρακαλώ κάποιος εάν αυτό το πράγμα συνηθίζεται.

Εν τω μεταξύ, μετά τον Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος στις 30 Νοεμβρίου του 2019 συλλειτούργησε στο Φανάρι με τον σχισματικό Ευστράτιο, ανήμερα των Αγίων Θεοφανείων ένας άλλος Μητροπολίτης της Κύπρου, ο Κυρηνείας Χρυσόστομος, γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου, συλλειτούργησε με τον αυτοχειροτόνητο Μακάριο Μαλέτιτς στο Φανάρι.


Φαίη.

2 thoughts on “Να μας πει κάποιος τι συμβαίνει με την Εκκλησία της Κύπρου.

  1. Εχω την αίσθηση πως χωρίς πραγματικό ΘΕΟ, όλα επιτρέπονται….
    Και με όλα αυτά τα «αντικανονικά» που συμβαίνουν, το να φύγεις διάκος από Κύπρο, να γλθνεις παπάς στο Φανάρι κι Επίσκοπος στην Χονολουλού, εθναι μάλλον, παιχνιδάκι…πινακωτής…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s