Απαράδεκτες θέσεις του αποθανόντα π. Σωφρονίου (Γιαννόπουλου) για τον άγιο Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη της Αριζόνας.

Αγαπητοί αδελφοί, θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τους αναγνώστες να είναι πολύ προσεκτικοί με τα διάφορα βίντεο του π. Σωφρονίου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Φίλος από άλλο ιστολόγιο κατόπιν αυτής της ανάρτησης, μου έστειλε τρία βίντεο με λεγόμενα του π. Σωφρονίου. Δεν τα είδα όλα, δεν μπόρεσα, είδα μόνο ένα στην αρχή και κατάλαβα…

Πίσω από την όποια απλότητα που μπορεί να ξεγελάσει, ο άνθρωπος αυτός είχε αναπτύξει περίεργες ιδέες για πρόσωπα και πράγματα. Στενοχωρήθηκα πολύ όταν τον άκουσα να καταφέρεται εναντίον του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας. Δεν θέλω να πω περισσότερα διότι μπορεί να μετανόησε. Μου προξενεί μάλιστα εντύπωση το γεγονός ότι έφυγε από αυτήν την ζωή μία βδομάδα μετά την κοίμηση του Γέροντος Εφραίμ. Να αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του π. Σωφρονίου διότι σήμερα θα βλέπει πόσο λάθος έκανε.

Να με συγχωρέσει ο άγιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας που ενώ γνώριζα για αυτό από χθες το βράδυ, σήμερα σκέφτηκα να ανεβάσω αυτήν την ανάρτηση.


Φαίη.

1 thought on “Απαράδεκτες θέσεις του αποθανόντα π. Σωφρονίου (Γιαννόπουλου) για τον άγιο Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη της Αριζόνας.

 1. Ο μακαριστός γέροντας Σωφρόνιος από 11χρονών πήγε στο Άγιο όρος και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για την σωτηρία των πιστών. Εξομολογούσε σχεδόν όλη μέρα πιστούς παρά τα 100 χρόνια του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Έλεγχε την δεσποτοκρατεία , την γεροντολατρεία , τους προδότες οικουμενιστές επισκόπους που δυστυχώς κοιτάνε οι περισσότεροι τους Θρόνους , την εξουσία και τους μισθούς τους , και όχι την ορθόδοξη πίστη μας και την σωτηρία του ποιμνίου τους .

  Έλεγχε και τους Αρχιεπισκόπους των συνόδων του πατρίου εορτολογίου που υπάρχουν στην Ελλάδα και που γίνει και αυτοί «100 κομμάτια», έκλαιγε για την γενική αποστασία κλήρου και λαού και για τον διχασμό , τον φθόνο που υπάρχει μεταξύ των ορθοδόξων, χτύπαγε την βλάσφημη κακοδοξία περί ακύρων μυστηρίων των ακρίτων αιρετικών , σχισματικών , παρασυνάγωγων προ της συνοδικής τελεσιδίκου καταδίκης τους από Αγία σύνοδο τοπική η Οικουμενική , που την έχουν δυστυχώς και στην εκκλησία της Ελλάδος και στις συνόδους του πατρίου ( Όσων έχουν αποστολική διαδοχή ) με αποτέλεσμα ο ένας να βλασφημεί και μην δέχεται ως έγκυρα τα μυστήρια του άλλου.

  Όλα αυτά τα είχε ζήσει ο ίδιος ο γέροντας όλα αυτά τα χρόνια , και έβλεπε και τα πανευματικοπαίδια του που πηγαίναν σε αυτόν κατασκανδαλισμένα με όλη αυτή την αποστασία που έβλεπαν μέσα στην εκκλησία , και με πολύ προσευχή και διάκριση προσπαθούσε να τα συμβουλέψει για το τι να κάνουν και που να πάνε.

  Για αυτό ενοχλούσαν και ενοχλούν όλες αυτές οι ομιλίες του μακαριστού γέροντα Σωφρόνιου . Ο άγιος Τριαδικός Θεός θα δείξει ποιος ήταν ο γέροντας Σωφρόνιος , και τότε να δούμε όλοι αυτοί που προσπαθούν να τον συκοφαντήσουν τώρα τι θα λένε μετά.

  Και τέλος είναι λάθος αυτό που λέτε ότι κοιμήθηκε πρώτα ο γέροντας Εφραίμ. Πρώτος κοιμήθηκε ο γέροντας Σωφρόνιος στις 30 Νοεμβρίου 2019 με το Νέο ημερολόγιο , και ο γέροντας Εφραίμ κοιμήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

  Σας προτείνω να ακούσετε όλες τις ομιλίες του μακαριστού γέροντα Σωφρονίου , θα σας ωφελήσουν.

  Με εκτίμηση

  Σπυρίδων Βούκαλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s