Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς.

Δεξιά του Βαρθολομαίου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος (σκυφτός) και αμέσως δίπλα στον Ειρηναίο ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες συλλειτουργούν με τους σχισματικούς και φτάσαμε στο σημείο να μην αποτελεί πια είδηση. Μάλλον βρισκόμαστε στην φάση της «νορμαλοποίησης» αυτής της ανώμαλης κατάστασης.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον εορτασμό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Φανάρι, κατά το Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατρ. Κωνστ/Πόλεως Βαρθολομαίου, συμπαραστατουμένου από τον Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β, συμμετείχαν και αρκετοί Έλληνες Ιεράρχες μαζί με τον σχισματικό Τσερνίγιβ και Νίζνας Ευστράτιο. Εκτός του Ζακύνθου Διονυσίου, διαβάζουμε στην Ρομφαία ότι συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος καθώς και ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν έχει αναγνωρίσει την σχισματική ψευδοεκκλησία, αλλά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος μιμείται τους «νεοχωρίτες» Ιεράρχες οι οποίοι ενήργησαν ως δούρειοι ίπποι του εσβεσμένου Φαναρίου, αναγνωρίζοντας ντεφάκτο τους σχισματικούς για να εκβιάσουν μία μελλοντική Σύνοδο της Ιεραρχίας, όπως κι έγινε.

Δεύτερος από αριστερά ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου και αμέσως δίπλα του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος (σκυφτός)
Ο σχισματικός Ευστράτιος άκρη δεξιά.

Να πούμε στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, συγχαρητήρια για το κατόρθωμα! Εύγε! Μπράβο! Και εις ανώτερα! Ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου θα τρέξει τώρα να συλλειτουργηθεί με Κύπριους Ιεράρχες για να τους μεταφέρει το μίασμα και να αρχίσει και εκεί η αντίστροφη μέτρηση.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος έκανε πριν λίγους μήνες δηλώσεις για την επίσκεψή του στην Αμμόχωστο όπου την είδε σα «νεκρή πόλη» και ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός να επιστρέψουν για να αρχίσουν την αντίθετη πορεία. Να είναι σίγουρος ότι με αυτά που κάνει ο Θεός θα βοηθήσει!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος από την άλλη εμφανίστηκε πρόσφατα σε εκπομπή για να υπερασπιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών και λίγο αργότερα συλλειτούργησε με τους σχισματικούς, εφαρμόζοντας στην πράξη την νέα εκκλησιολογία του Φαναρίου που αποφασίσθηκε στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο να μας εκπέμπει διαμετρικά αντίθετα μηνύματα.

Το Μάθημα των Θρησκευτικών τείνει να πάρει την ανάλογη θέση στην Εκκλησία με αυτήν των γερμανικών αποζημιώσεων στην πολιτική. Όταν οι πολιτικοί θέλουν να πάρουν με το μέρος τους και να καλοπιάσουν τους ψηφοφόρους, ιδιαιτέρως λίγο πριν τις εκλογές, ανασύρουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ έχουν κάνει τα πάντα για να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε τέτοιο σημείο ώστε το αίτημα αυτό να είναι εκ των πραγμάτων αστείο και αδύνατο να υλοποιηθεί. Το ίδιο ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει και με το Μάθημα των Θρησκευτικών. Ορισμένοι το βγάζουν και το βάζουν στο συρτάρι κατά περίσταση, ενώ αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν ταυτόχρονα σε άλλες ενέργειες οι οποίες καθιστούν την λύση αυτού του θέματος ολοένα και δυσκολότερη. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για Ορθόδοξο Μάθημα των Θρησκευτικών και παράλληλα να στηρίζεις την εκκλησιολογία των «ανοιχτών συνόρων» του Φαναρίου.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι θα πρέπει να ειπωθεί ότι η Εκκλησία της Κρήτης είναι αιχμάλωτη στο «βασανισμένο» και «μαρτυρικό» Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως! Στο μιαρό Πατριαρχικό συλλείτουργο συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός της Εκκλησίας της Κρήτης. Για να καταλάβουμε, πρόσφατα σε αυτήν την Μητρόπολη εξελέγησαν δυο Επίσκοποι από το……. Φανάρι!!

Από τον διαμελισμένο χάρτη της Ελλάδος συμμετείχε και ένας άλλος Ιεράρχης, ο Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ από τα Δωδεκάνησα, τα οποία υπάγονται απευθείας στο «χιλιοταλαιπωρημένο» Φανάρι!


Φαίη.

9 thoughts on “Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς.

 1. Τους “κοινωνει”ακοινωνήτους ολους ο βαρθολομαιος,χρησιμοποιωντας των πατερων τους κανονες,που απο οτι φαινεται ειναι ανενεργα τειχη του αισχους μονο για τους αναποφασιστους “αντιστασιακους”

 2. Άν θυμάμαι καλά,ο Κωνσταντίας τό καλοκαίρι βγήκε νά κατηγορήσει τόν Μόρφου, αμνηστεύοντας το πάθος τής ομοφυλοφιλίας. .
  Πρώτα ηθική απόκλιση, έπεται καί η δογματική / εκκλησιολογική

 3. Ασχετο αλλα νομιζω οτι το βιντεο με την ομιλια του πατρος σαββα του αγιοριτη περι ουκρανικου αφαιρεθηκε,εχω την υποψια οτι δεν το εκανε το you tube

   • Ισως,νομιζω ομως οτι στο σαιτ του ειναι διεγραμμενα

   • Τσεκαρισετο γιατι νομιζω αν ισχυει κατι λεει αυτο,ο πατερ ειχε εκδιωχθει μια φορα απο τη θεσσ/κη μου ειπαν

 4. Αδερφοι μου έμαθα ότι ο Ιερώνυμος ετοιμάζει συλλείτουργο με το σχισματικό Επιφάνιο στη Μητρόπολη Αθηνών σας ερωτώ αν θεωρείτε σωστό να μείνουμε άπραγοι και να αφήσουμε ανυπεράσπιστη την πίστη μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστο που σταυρώνεται ξανά με τον χειρότερο τρόπο ,την Αγία Τριάδα να προσβάλλεταικαι να βλασφημειται , την Υπεραγία Θεοτόκο καί μήτηρ ημών να καθυβριζεται ,τους Αγίους μάρτυρες και πατέρες ημών να περιφρονούνται διότι αυτό ακριβώς είναι η πανθρησκεία και η αποδοχή του οικουμενισμου και όλων τωνκακοδοξιων ετοιμαζόμαστε καποιοι ενοριτες να κυκλοφορήσουμε ένα κείμενο ενημερωτικό για τον πιστό λαό ώστε να καταλάβει περί κολυμπαρίου και ουκρανικού γιατί οι περισσότεροι γύρω μας έχουν δυστυχώς μεσάνυχτα προσοχη αδελφοί μου να μην αντιγραψουμε τη στάση του πόντιου Πιλάτου όποιος και κόλαστηκε μετό νίπτω τας χείρας μου αλλά μάλλον να εμπνευστούμε από τον Άγιο Θεόδωρο τον στουδίτη που λέει ότι σε καιρό αιρέσεως ακόμα και ο πιο ασήμαντος λαϊκός και ο πιο φτωχός πιστός οφείλει να μην σιωπήσει αλλά να ελέγξει τους αιρετικούς ιερείς επισκόπους οι πατριάρχες ποια είναι η γνώμη σας εγώ νομίζω να μαζευτούμε και να μαζέψουμε όσους μπορούμε εκείνη τη μέρα στη Μητρόπολη και είτε έξω από αυτήν είτε μέσα να φωνάξουμε το αναξιος σχισματικός αιρετικός σε όποιον φοράει αυτά τα ράσα ανάξιως έχουν καταντήσει τη θεία λειτουργία θέατρο θα μας καταντήσουν να κοινωναμε αντί για σώμα και αίμα Κυρίου κρασί και νερό όπως οι σχισματικοί και αιρετικοί μέχρι να χάσουμε κάθε θεία χάρη και να δεχτούμε το συλλείτουργο με τους παππικούς καιτον ίδιο τον παππα πού ετοιμάζουν αδελφοιμου όταν μία βάρκα παίρνει νερό ο καθεναςπρέπει να πάρειένα κουβά και να την αδειάζει είτε είναι μούτσος είτε καπετάνιος…. Αντίστοιχες αντιδράσεις στην Πάτρα και στην Αίγινα έφεραν αποτέλεσμα και οι σχισματικοί δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες λειτουργίες ούτε στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνηςούτε στον Άγιο Ανδρέα Πατρών να μη φάνουμε στην Αθήνα κατώτεροι και δειλοί και εδώ αγαπάμε το Χριστό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s