Αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών της (ΟΕΟ) για τα εμπόδια στην Ελλάδα από τους «φιλομοσχοβίτες υστερικούς»

Κλιμάκιο της υπηρεσίας ειδήσεων του ουκρανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TSN με χαρά υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της ΟΕΟ, που μόλις επέστρεψε από το προσκύνημα στην Ελλάδα. «Επικεφαλής της ομάδας από 37 άτομα οι Μητροπολίτες Αλέξανδρος και Συμεών. Χαίρονται αλλά ταυτόχρονα ομολογούν ότι οι αντίπαλοι από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας επιχείρησαν να τους χαλάσουν την εκδρομή. Προκειμένου να αποφύγουν τις προβοκάτσιες, που τους είχαν υποσχεθεί οι Ρώσοι, αναγκάζονταν να αλλάξουν τη διαδρομή… «Έμαθαν το προκαταρκτικό πρόγραμμά μας, αλλά επίτηδες δεν το παραδώσαμε σε δημοσιότητα ακριβώς όπως ήταν. Είχαμε σαφή επίγνωση της επικείμενης αντιστάσεως», κατέθεσαν στην ΟΕΟ την δική τους εκδοχή των εξελίξεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μετάβαση της αποστολής της ΟΕΟ στην Ελλάδα τόνισε την εμβάθυνση του σχίσματος στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος: στις μέν Ιερές Μητροπόλεις η αντιπροσωπεία της ΟΕΟ έγινε δεκτή, στις δέ ούτε αφέθηκε να πλησιάσει τα ιερά κειμήλια. Στην ΟΕΟ κατά τα ειωθότα στο δεύτερο διέβλεψαν το «χέρι της Μόσχας»: «Δεν αποφεύχθηκαν ωστόσο οι προβοκάτσιες στην Ελλάδα. Σε Μονή στην Πάτρα κατά τη Θεία Λειτουργία ένας άρχισε να βρίζει τους φιλοξενουμένους στα Ελληνικά. Τις επιθέσεις του σταμάτησε ο εφημέριος», διηγούνται οι εκπρόσωποι της «Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας». «Στη Μονή Νεκταρίου Αιγίνης και στην Πάτρα βρέθηκε ένας υστερικός που φώναζε ότι είμαστε σχισματικοί. Στην Αθήνα οι προβοκάτορες ήταν δύο, οι οποίοι στα Ρωσικά πλέον επιτέθηκαν λεκτικά κατά των ουκρανών ιερέων, αλλά μόλις τους πρόσεξαν, το’σκασαν», είπε εν κατακλείδι ο Αλέξανδρος Ντραπίνκο.

Μετάφραση για το gr.pravoslavie.ru Βασίλειος Μεταφράστοβ

raskolam.net

11/19/2019

Πηγή gr.pravoslavie

5 thoughts on “Αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών της (ΟΕΟ) για τα εμπόδια στην Ελλάδα από τους «φιλομοσχοβίτες υστερικούς»

  1. Μονή, Θεία Λειτουργία, Πάτρα, προβοκάτορες, υστερικοί και Ρώσσοι, παντού Ρώσσοι.

    Οι άνθρωποι έχουν γίνει ένα με το ψέμα και δεν ξέρουν τι λένε.

    • ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ! ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΡΩΣΣΩΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ.ΟΝΟΥΦΡΙΟ.

    • Αδελφέ χαίρετε,
      αυτοί μπορεί να λένε Θεία Λειτουργία και να εννοούν την προσευχή που έκαναν μπροστά τον Τάφο του Αγίου Ανδρέα στον παλαιό Ναό. Ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι θα λένε για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι κανονικοί κληρικοί και για να πείσουν και τους αδελφούς Ορθοδόξους να παραιτηθούν από τις εκκλησίες που τους κλέβουν.
      Εδώ βρίσκεται η περιγραφή του σχισματικού Συμεών για την επίσκεψη στην Πάτρα,
      http://orthodox.vinnica.ua/novini/novini-eparhii/4861.html

      Εάν την ρίξετε στην γκουγκλομετάφραση θα δείτε ότι δεν αναφέρεται καθόλου στην Μονή Ομπλού. Εάν είχανε κάνει Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ομπλού θα το διαφήμιζαν μετα Βαΐων και Κλάδων. Τι έκαναν όμως για να μην φανεί πως έφυγαν με άδεια χέρια; Επειδή στην Πάτρα είχαν δύο προορισμούς, έγραψαν ότι επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Δεν ήταν όμως στην Πάτρα ήταν απέναντι στο Αντίρριο που υπάγεται στην Μητρόπολη Ναυπάκτου. Πήγαν εκεί προφανώς με την άδεια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου. Την πρόσοψη του Ναού που πήγαν, είδα τώρα ότι την αφαίρεσαν. Έψαξα όμως εγκαίρως και την βρήκα Είναι αυτή στο φως της ημέρας (πατήστε πάνω στο εικονίδιο στην κορυφή αριστερά): https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-1627592490861533/?pageid=1627592490861533&ftentidentifier=2468373296783444&padding=0

      Και ο εύσωμος ιερέας που τους ξεναγεί

      και τους άφησε να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα

      και εδώ έκαναν και συμπροσευχή

      είναι ο π. Πολύκαρπος Θεοφάνης εφημέριος του Ναού του Αγίου Νικολάου Αντιρρίου.
      http://sinidisi.gr/megali-epitychia-to-antamoma-tis-enorias-agioy-nikolaoy-antirrioy-deite-foto/
      (στο τέλος του δημοσιεύματος παίρνει σέλφι)

      Το μόνο που απομένει είναι να επισκέφθηκαν την Μονή Ομπλού μία άλλη μέρα, πράγμα όμως απίθανο. Το πιο πιθανό είναι ότι έφαγαν πόρτα από την συγκεκριμένη Μονή και έσπευσαν σε έναν Ναό για να καλύψουν το κενό. Τι κι ας μην ήταν απ’ την Πάτρα, αυτοί έγραψαν ότι ήταν. Αυτό, για να καταλάβουμε πόσο εύκολο το έχουν το ψέμα. Ο πρώτος σύνδεσμος επάνω είναι του σχισματικού Συμεών. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς μια έρευνα.

Σχολιάστε