Κτύπημα από Φωκίδος Θεόκτιστο. Συλλείτουργο με σχισματικούς.

σ.σ. Μετά την ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (σύντομα νεώτερα) και πριν διαβάσουμε τις τελευταίες εξελίξεις με την επιδρομή των σχισματικών στην Ελλάδα, ας θυμηθούμε τον ΆΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ σχολιασμό του π. Νικολάου Μανώλη μετά το δημοσίευμα της Ιεράς Μονής Τρικόρφου για την εκλογή των Αρχιεπισκόπων Αμερικής και Αυστραλίας. Είχα απομαγνητοφωνήσει τότε την ομιλία: «π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης – Ένας αυλοκόλακας που σπρώχνει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στην αιώνια απώλεια. – ΜΟΣΧΑΡΟΓΛΩΣΣΕΣ – ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.» Δυστυχώς, απ’ όπου κι αν το κοιτάξει κανείς, οι μοσχαρόγλωσσες είναι το υλικό πάνω στο οποίο χτίζουν την νέα «εκκλησία» τους.

Νέο κτύπημα από Φωκίδος Θεόκτιστο. Συλλείτουργο με σχισματικούς

Οι σχισματικοί Ουκρανοί απέφυγαν όπως είχαν προγραμματίσει την πρόκληση να τελέσουν Θ. Λειτουργία στον Αγιο Ανδρέα Πατρών.

Όμως σήμερα στο μοναστήρι Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και Αγίου Αυγουστίνου, του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Φωκίδος Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, έγινε συλλείτουργο των σχισματικών επισκόπων με τον Φωκίδος Θεόκτιστο.

Ετσι ο κ. Θεόκτιστος μπορεί να συγκαταλεγεί μεταξύ των «σχισματικών» της Ιεραρχίας ο δε Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά από αυτή την ιεροκανονική του εκτροπή μπορεί να ελπίζει σε επισκοποίησή του.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

oukraniko.blogspot

2 thoughts on “Κτύπημα από Φωκίδος Θεόκτιστο. Συλλείτουργο με σχισματικούς.

 1. Για το αν έχει την εκτελεστική εξουσία ο κ. Θεόκτιστος να παρεμποδίσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να προσκυνούν τα Ορθόδοξα προσκυνήματα, δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως κάτι που ξεφεύγει από τα όρια του γελοίου, παρά μόνο ως φανφαρισμός.
  Όμως το πράγμα της ξεφτίλας παίρνει μορφή ντόμινο.
  Ζητούμε έναν Έλληνα Ιεράρχη που να πιστεύει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Θεού και να αποκηρύξει επισήμως την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.
  Να είναι βέβαιος ότι χιλιάδες πιστού λαού και εκατοντάδων κληρικών θα τον ακολουθήσουν.
  Να είναι επίσης βέβαιος ότι θα σταματήσει ακαριαίως η φαινομενικώς μη αναστρέψιμη σηψαιμία.

 2. Προκαλεί αφόρητα ο μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος το αισθητήριο του ορθοφρονούντος κλήρου και λαού, με την επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά του, έναντι των σχισματικών Ουκρανών ψευδεπισκόπων..
  Και τούτο, γιατί άλλοι Ελλαδίτες επίσκοποι, παρά την αποκαρδιωτική τους στάση κατά την πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας, δεν έφθασαν στο σημείο να προβούν σε δηλώσεις, όπως, αυτές του προαναφερθέντος ιεράρχου, ούτε συλλειτούργησαν με τους προμνημονευθέντες σχισματικούς-προιόντα του εν Ουκρανία εκκλησιαστικού πραξικοπήματος.
  Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση του γνωστού και μη εξαιρετέου π.Νεκταρίου Μουλατσιώτη αλλά και των μοναζουσών που «αγαλλομένω ποδί και σκιρτώση καρδία», τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από το ρεπορτάζ και τις σχετικές φωτογραφίες(ευχόμαστε ολόψυχα να τους αδικούμε), υποδέχθηκαν με τιμές τους θρασείς ψευδοκληρικούς, που μολύνουν, με την παρουσία τους, τα ιερά προσκυνήματα.
  Κατακουρελιάστηκε η πολύπαθη κανονική τάξη, για μία ακόμη φορά, υπαιτιότητι Ελλήνων, δυστυχώς, κληρικών!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s