Καθολικός Ιερέας συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον Κιέβου Επιφάνιο.

H προδοσία του Χριστού συνεχίζεται. Δυστυχώς σε αυτήν την προδοσία συμμετέχει και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Ελλάδος αναγνωρίζοντας σχισματικούς και αχειροτόνητους επισκόπους. Εκτός απο Ουνίτες ο «Κιέβου » Επιφάνιος συλλειτουργεί και με παπικό ιερέα.


Μια μέρα μετά την αναγνώριση της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος λειτούργησε στην περιοχή Βαράσ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, εγκαινίασε και τον νεόκτιστο Ιερό Ναό της Παναγίας.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ουκρανική Εκκλησία, διακρίνεται να συμμετέχει στο μυστήριο εντός του Ιερού και Καθολικός Ιερέας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Καθολικός Ιερέας ονόματι π. Βασίλειος Πλατότκα, διακρίνεται ενδεδυμένος με τα λειτουργικά άμφια του.

Επίσης, εκτός από το γεγονός ότι ο Καθολικός Ιερέας είναι εντός του ιερού, κατά το πέρας της λειτουργίας διακρίνεται να είναι στη σειρά με τους κληρικούς της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Καθολικός Ιερέας σε μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, έγραψε μια ημέρα νωρίτερα ότι προσκλήθηκε επίσημα να συμμετάσχει τονίζοντας: «Αύριο, Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα ενωθώ με τους αδελφούς μας, και τους ενορίτες της Εκκλησίας της Παναγίας Προστασίας, σε κοινή προσευχή με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο».

Παρόλο αυτά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος στο κήρυγμά του, ανέφερε ότι «σταδιακά θα μας αναγνωρίσουν όλες οι Τοπικές Εκκλησίες, και είμαστε πεπεισμένοι γι΄ αυτό».

-romfea.gr

Ορθόδοξος Τύπος

Σχετικό: Νέα συλλείτουργα των σχισματικών της Ουκρανίας με Ουνίτες και Παπικούς.

1 thought on “Καθολικός Ιερέας συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον Κιέβου Επιφάνιο.

  1. Δεν υπάρχει κανείς Κιέβου Επιφάνιος! Υπάρχει μονάχα ένας ψευδεπίσκοπος, ο κύριος Ντουμένκο, που παριστάνει τον επίσκοπο. Και αυτόν τον ψευδεπίσκοπο «αποκατέστησε» ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και εμμέσως αναγνώρισε με μια ντροπιαστική της απόφαση η πλειοψηφία των ιεραρχών μας! «Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s