Με τον Σέρβο ακτιβιστή υπέρ της ομοφυλοφιλίας που βλασφημεί τον Ιησού Χριστό και την Παναγία, συναντήθηκαν κληρικοί Ελληνικών Μητροπόλεων για να μάθουν πως να μας ποιμαίνουν!

σ.σ. Έπεσε στην αντίληψή μου ένα δημοσίευμα στο ιστολόγιο katanixi.gr με τίτλο «Ντροπή! Εικόνες της Παναγίας με γκέι σύμβολα στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι», το οποίο θα αναδημοσιεύσω και παρακάτω. Το θέμα είναι ότι αυτός που βλασφημεί τον Ιησού Χριστό και την Παναγία είναι ο Σέρβος Nik Jovčić-Sas, ο αυτοαποκαλούμενος «Ορθόδοξος προβοκάτορας», για τον οποίον είχα γράψει προσφάτως ότι συμμετείχε στο άνομο συνέδριο της Οξφόρδης για την ομοφυλοφιλία. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να «να βοηθήσει την Εκκλησία να μάθει πώς να ανταποκριθεί στις ποιμαντικές ανάγκες του 21ου αιώνα».

Δείτε σε ποιους πάνε να «βοηθηθούν» οι Έλληνες κληρικοί για να μας «ποιμάνουν»! Δείτε που τους στέλνουν οι «σεπτοί» Μητροπολίτες μας «με τις ευλογίες τους»!

Υπενθυμίζω τους συμμετέχοντες από Ελληνικής πλευράς.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με τον π. Δημήτριο Μπαθρέλο.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού με τους Δρς Παντελή Καλαϊτζίδη και Νικόλαο Ασπρούλη, διευθυντή και αναπληρωτή διευθυντή αντίστοιχα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον πρόσφατα χειροτονηθέντα π. Ισίδωρο Κάτσο.

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με τον (ποιόν άλλον;) π. Βασίλειο Θερμό.


Ντροπή! Εικόνες της Παναγίας με γκέι σύμβολα στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι

Ημέρες Αντιχρίστου! Πριν ελάχιστα χρόνια το ομοφυλοφιλικό κίνημα στην «Ορθόδοξη» Σερβία συναντούσε ισχυρή αντίδραση. Τώρα οι Σέρβοι έχουν πρωθυπουργό ομοφυλόφιλη!! Έφτασαν σε τέτοιο βαθμό ιεροσυλίας ώστε σε παρέλαση έβαλαν σε εικόνα τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλοφίλων στα φωτοστέφανα του Κυρίου και της Θεοτόκου!!

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Εικόνες της Παναγίας με αντί για φωτοστέφανο το ουράνιο τόξο-σύμβολο των ομοφυλοφίλων περιελάμβανε μεταξύ άλλων το κατευθυνόμενο από ξένες πρεσβείες και αμφιβόλου αξίας οργανώσεις gay parade στο Βελιγράδι!

Οι διαδηλώτες επιχείρησαν όπως και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις να προκαλέσουν, ενώ ζητούσαν την έγκριση από τη Σερβία ενός καταχωρημένου νόμου εταιρικής σχέσης, την έγκριση νόμων για την ταυτότητα φύλου και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τους τρανσέξουαλ.

Επιθυμούν επίσης πιο έγκαιρες και πιο επαρκείς απαντήσεις από τις αρχές και δημόσια καταδίκη μαρτυριών μίσους και εγκλημάτων που υποκινούνται από μίσος.

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν 60 εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Pride, η οποία ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών ήταν εκθέσεις, συζητήσεις και ταινίες.

Ο… αγώνας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είχε μια ταραγμένη ιστορία στη Σερβία. Το 2001, μια ομάδα ακτιβιστών LGBT + προσπάθησε αρχικά να πραγματοποιήσει μια μικρή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, αλλά δέχθηκε επίθεση από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, γεγονός που οδήγησε σε τραυματισμό περισσότερων από 40 ατόμων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς οι εκδηλώσεις Pride του Βελιγραδίου, με περίπου 2.000 άτομα να παρευρίσκονται.

Ελβετία

Στο μεταξύ στην Επισκοπή Βασιλείας των ρ/καθολικών, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ρ/καθολικές επισκοπές στην Ελβετία ο διευθυντής επικοινωνιών και ένας από τους διακεκριμένους διακόνους δήλωσε την υποστήριξη του στην έγκριση ομοφυλοφιλικών γάμων.

Αυτό αποκαλύφθηκε όταν ο Hansruedi Huber, διευθυντής επικοινωνιών για τη μητρόπολη, εξέφρασε την υποστήριξή του από πλευράς της μητρόπολης για προτεινόμενους κανονισμούς που θα νομιμοποιούσαν τον αποκαλούμενο «γάμο» ατόμων του ίδιου φύλου.

«Χαιρετίζουμε τους προτεινόμενους κανονισμούς που παρέχουν στις ομοφυλοφιλικές συνεργασίες σταθερή και αξιόπιστη νομική κάλυψη. Είναι σημαντικό για εμάς να λαμβάνουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συμπράξεις του ιδίου φύλου ένα νομικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του παιδιού» αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον Huber, η προθυμία της επισκοπής να ευλογεί τέτοιες ενώσεις πρέπει να βασίζεται σε μια διάκριση μεταξύ ενός γάμου και μιας ευλογίας: «Αυτά πρέπει να διαφέρουν ως προς το περιεχόμενο και τη μορφή από τον γάμο της εκκλησίας», είπε. Όπως σημειώνει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, ο Huber δεν ανέλυσε συγκεκριμένα τι θα ήταν αυτές οι διαφορές.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s