π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης – Ένας αυλοκόλακας που σπρώχνει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στην αιώνια απώλεια.

ΜΟΣΧΑΡΟΓΛΩΣΣΕΣ – ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

***

Απόσπασμα από την ομιλία του π. Νικολάου Μανώλη «Το Θαύμα που καίει τους Οικουμενιστές και τους Σατανιστές» ΕΔΩ (προς το τέλος) και ΕΔΩ (από την αρχή)
Σχολιασμός του δημοσιεύματος της Ιεράς Μονής Τρικόρφου για την εκλογή Αρχιεπισκόπων Αμερικής και Αυστραλίας.

π. Νικόλαος Μανώλης: Είμαστε και διαδικτυακοί φίλοι νομίζω με τον συγκεκριμένο Ηγούμενο. Παρεξηγήθηκε τώρα τελευταία από μένα, από κάποιες δηλώσεις που έκανα εναντίον του Πατριάρχη. Κάτι έγινε στο διαδίκτυο, δεν ξέρω αν με μπλόκαρε, δεν ξέρω τι έγινε, δεν με διαφέρει φυσικά αυτό. Λέγει λοιπόν η ανακοίνωση αυτής της Μονής, και το λέγω αυτό γιατί υπάρχουν κάτι δικοί μου οι οποίοι λένε θα πάμε στο Τρίκορφο να προσκυνήσουμε και να πάρουμε την ευχή του Μουλατσιώτη. Για ακούστε πως μιλάει για τον Πατριάρχη ο Μουλατσιώτης και αν θέλετε πάτε. Αλλά όταν θα πάτε θα του πείτε, πάτερ δεν ντρέπεστε να μην αντιλαμβάνεστε την γραμμή την αιρετική που έχει ο Πατριάρχης, που μας πηγαίνει όλη την Ορθοδοξία ντουγρού στον γκρεμό; Πάμε και τον χειροκροτάμε; Αυλοκόλακες είμαστε; Ύστερα όταν εγώ μιλώ για μοσχαρόγλωσσα από την Φωκίδα μέχρι την Κωνσταντινούπολη είμαι εγώ λάθος. Αλλά πες τε μου, εγώ αυτό το χαρακτηρίζω μοσχαρόγλωσσα, πώς θα το πείτε εσείς;

Η Ιερά Μονή Τρικόρφου για την εκλογή Αρχιεπισκόπων Αμερικής και Αυστραλίας

«Στην Βασιλίδα των Πόλεων ως ευλαβικοί προσκυνητές βρέθηκαν από 8 – 12 Μαΐου 2019, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με ένα γκρουπ πιστών

π. Νικόλαος Μανώλης: Παρ’ τους εκεί. Παρ’ τους. [σ.σ. Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Στο ξεκίνημα του σχίσματος στην Ουκρανία ο Μητροπολίτης Πατρών έκανε το ίδιο.]

«Επέτρεψε ο Θεός και οικονόμησε ώστε να βρεθούν ξανά στην Πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου…»

π. Νικόλαος Μανώλης: «Στην πόλη των ονείρων» μου είπε κάποιος, κι εγώ είπα είναι η πόλη των βρυκολάκων, δεν είναι η πόλη των ονείρων. Ήταν.

«…και να προσκυνήσουν τα θαυμαστά μνημεία ιστορίας και τέχνης της Χριστιανοσύνης, αλλά κυρίως  να υποβάλλουν τα σέβη στον Παναγιώτατο και Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. 

Τις ημέρες αυτές ενώ το προσκύνημα συνεχιζόταν κανονικά, το βλέμμα των ορθοδόξων Ελλήνων βρισκόταν στο πρώτο εκκλησιαστικό κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, όπου είχαν ξεκινήσει οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πάνσεπτου και Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, για σημαντικά θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρά τις αντίξοες συνθήκες όπου βρίσκεται το Πατριαρχείο μας στην Κωνσταντινούπολη και τις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς τόσο ο ίδιος όσο και ο Θρόνος από ξένα κέντρα που θέλουν να μειώσουν το κύρος τους αλλά και την οικουμενικότητα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας,..»

π. Νικόλαος Μανώλης: Μόνος του προκαλεί αυτόν τον πόλεμο ο Πατριάρχης. Δημιουργώντας το σχίσμα στην Ουκρανία, δημιούργησε εχθρούς όλες της άλλες Εκκλησίες. Καμμιά Εκκλησία δεν δέχεται την πολιτική του στην Ουκρανία. [σ.σ. κακώς, πρέπει όλοι να λένε «πετάει ο γάιδαρος πετάει»] Πήγε και αναγνώρισε τους σχισματικούς, τους καθαιρεμένους, προκαλώντας την συνείδηση όλων των Ορθοδόξων. Ποιός τον πείραξε; Αυτός από μόνος του το προκαλεί. Εσύ δεν το καταλαβαίνεις αυτό πατέρα Μουλατσιώτη; Και τι λέει; Ο συγκεκριμένος [ο Μουλατσιώτης], δεν μιλάει για κανέναν Πατριάρχη Άγιο από παλιά, όχι [μιλάει] για τον συγκεκριμένο [τον Βαρθολομαίο]..

«…δεν σταματά να αγωνίζεται για το καλό της Ορθοδοξίας και ολοκλήρου του χριστεπωνύμου πληρώματος αυτής. Η σύνεση, η αποφασιστικότητα και η σοβαρότητα του σεπτού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου,…»!!

π. Νικόλαος Μανώλης: Σοβαρός είσαι;

«…τον παρακινούν κάθε φορά να δίνει λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ανά την Οικουμένη σοφά και συνετά, όπως έλυνε με σοφία και ο Βασιλιάς Σολομών!!

[σ.σ. Ερώτηση. Ποιοί είναι αυτοί που «τον παρακινούν»; Οι Ορθόδοξοι ανά την Οικουμένη, δεν είναι. Ποιοί είναι;]

π. Νικόλαος Μανώλης: Ρε τι έχουμε πάθει! Ρε τι του λένε του ανθρώπου και δεν μπορεί να αλλάξει ρότα. Σου λέει, «μια χαρά». Τον λιβανίζουνε. «Μπράβο Παναγιώτατε, τι ωραία που συμπροσεύχεσαι με τον πάπα, τι ωραία που πήγατε, αντί στον Ορθόδοξο Ναό, πήγατε στον ναό των Λουθηρανών, των υβριστών της Παναγίας, να ψάλλετε. Τι ωραία! Πω πω!» Φοβερό πράγμα.

Πρεσβυτέρα: Και όσον αφορά το σχίσμα, δεν λύνει προβλήματα, ανοίγει προβλήματα.

π. Νικόλαος Μανώλης: Το σχίσμα; Είναι μεγαλύτερο από το 1054 αυτό το σχίσμα στην Ουκρανία. Του διέκοψαν το μνημόσυνο οι Ρώσσοι. Τον απειλούν όλες οι άλλες Εκκλησίες. Να συνέλθει προσπαθούν αλλά έχουν την Αμερική από πίσω. Τώρα ο κ. Μουλατσιώτης εδώ.. τί γίνεται;

«Δύο τέτοια θέματα μεγάλης σημασίας για την Πρωτόθρονη Εκκλησία, που έπρεπε να έχουν την σφραγίδα του σοφού Ανδρός της, ήταν η εκλογή Αρχιεπισκόπου Αμερικής και Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

π. Νικόλαος Μανώλης: «Έχει την σφραγίδα». Δεν διαφωνούμε καθόλου ότι «έχει την σφραγίδα του σοφού» αυτού ανθρώπου του κ. Βαρθλομαίου.

«Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικ. Πατριαρχείου εξέλεξε ως νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας τον Χριστουπόλεως κ. Μακάριο και το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 εξέλεξε ως νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο

π. Νικόλαος Μανώλης: Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει έναν άλλον Επίσκοπο Προύσσης, τον Ιερομάρτυρα Πατρίκιο. Τον Άγιο Πατρίκιο σήμερα γιορτάζουμε, τον Προύσσης Ιερομάρτυρα.

Κάποτε η Εκκλησία έβγαζε Ιερομάρτυρες Επισκόπους. Τώρα βγάζει φίλους της μασονίας, προωθητές του οικουμενικού πνεύματος και ένα σωρό άλλα.

Κοιτάξτε τι λένε τώρα γι’ αυτόν και τι είπε αυτός για να τους ξεμπροστιάσει. Για να μην έχουν που να σταθούν οι αυλοκόλακες του φαναριώτικου πνεύματος.

«Ο Καθηγούμενος και Γέροντάς μας Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης ευρισκόμενος στο Πατριαρχείο και πληροφορηθείς τις νέες εκλογές Αρχιεπισκόπων, επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά από την Κωνσταντινούπολη στο μοναστήρι μας στο Τρίκορφο Φωκίδος και έδωσε εντολή να χτυπήσουν χαρμόσυνα και οι 62 καμπάνες του μεγάλου μας καμπαναριού!!

π. Νικόλαος Μανώλης: Χτυπήστε. Χτυπήστε γιατί βγήκανε δυο Αρχιεπίσκοποι οι οποίοι είναι ξεκάθαρο τι πνεύμα υπηρετούν και γιατί ο «σοφός Πατριάρχης» τους επέλεξε. Αλλοίμονο στα Μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ στην Αμερική. Αλλοίμονο, τι επέμβαση θα κάνει ο Ελπιδοφόρος εκεί. Τι επέμβαση θα κάνει στα Μοναστήρια αυτά. Αλλοίμονο. Στην Αυστραλία; Η άμοιρη η Αυστραλία. Νόμιζε ότι θα ανοίξει λίγο το ματάκι της μετά από τον Στυλιανό, ο οποίος με την μεσολάβησή του αφορίστηκε ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Πάει τώρα ο Μακάριος ο οποίος είναι υβριστής των αποτειχισμένων πατέρων … μας έχει τσουβαλιάσει και μας βρίζει. Έχω ένα αποκαλυπτικό άρθρο (για το πρόσωπό του) που έχω γράψει στην Κατάνυξη μπορείτε να το διαβάσετε.

«Η χαρά και συγκίνηση τόσο του Γέροντα Νεκταρίου όσο και όλων των αδελφών της Μονής υπήρξε μεγάλη,…»

π. Νικόλαος Μανώλης: Άντε με το καλό και Αρχιεπίσκοποι.

«…διότι εξελέγησαν από την Αγία και Ιερά Σύνοδο δύο αξιόλογα και έμπιστα πρόσωπα, για να πληρώσουν τις δύο κενές θέσεις, τα οποία σέβονται και τιμούν τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Πρόσωπα με τα οποία ο Γέροντας Νεκτάριος συνδέεται μαζί τους από ετών και έχει εκτιμήσει το έργο τους προς την Εκκλησία του Γένους μας

π. Νικόλαος Μανώλης: Τους ρώτησες καμμιά φορά, αφού συνδέεστε από ετών, γιατί φιλούν το χέρι του πάπα; Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι αυτός ο οποίος είπε, φιλάω το χέρι του πάπα, πως να μην φιλήσω το χέρι του πάπα που μας δίνει τόσα χρήματα; Τον μάλωσες καμμιά φορά;

«Βέβαια η αγάπη που τους συνδέει είναι αμοιβαία καθότι και οι δύο νέοι Αρχιεπίσκοποι κ. Ελπιδοφόρος και κ. Μακάριος αγαπούν ομοίως και σέβονται τον Γέροντα Νεκτάριο για την όλη προσφορά του στο χώρο της Εκκλησίας εντός και εκτός Ελλάδος

π. Νικόλαος Μανώλης: Και έχει εδώ φωτογραφίες.

«Όπως αναφέραμε τίποτα δεν γίνεται τυχαία από τον σοφό μας Πατριάρχη. Διότι όπως ο ίδιος τόνισε στον Εσπερινό της Κυριακής των Μυροφόρων στον Πατριαρχικό Ναό οι δύο νεοκλεγέντες Αρχιεπίσκοποι...»

π. Νικόλαος Μανώλης: Που φυσικά «το Άγιο Πνεύμα τους επέλεξε», έτσι; Ο «σοφός», βέβαια. Πατριάρχης αλλά «με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος».

«…θα επανασυνδέσουν τις χώρες αυτές με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ήταν οι καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να έχουμε για τις δύο αυτές Αρχιεπισκοπικές θέσεις, όπου τα τελευταία χρόνια ταλανιζόντουσαν με διάφορα εκκλησιαστικά προβλήματα

π. Νικόλαος Μανώλης: Συνεχίζει. Έχει φωτογραφίες εδώ. Μάτσα-μούτσα.  

«Συγχαίρουμε τους δύο νέους Αρχιεπισκόπους για την εκλογή τους και ευχόμαστε το Πανάγιο Πνεύμα να τους στηρίζει στη νέα διακονία τους, ώστε να συνεχίσουν με πίστη και αφοσίωση να υπηρετούν την Αγία Εκκλησία του Κυρίου μας. 

Εκ της Ιεράς Μονής 14/5/2019»

π. Νικόλαος Μανώλης: Μάλιστα. Αυτό είναι το γράμμα της Ιεράς Μονής Τρικόρφου. Το περιχαρές γράμμα που μας εκδηλώνει με πόση χαρά και κωδωνοκρουσία υποδέχθηκαν το νέο αυτό.

Και έρχεται ο νέος «Σεβασμιώτατος» Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ Ελπιδοφόρος για να απευθύνει ένα μήνυμα προς το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Και προκαλώ τον πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να πάρει θέση για αυτήν την απαράδεκτη πρόσκληση που κάνει ο κ. Ελπιδοφόρος.

Και που όλο το ρεζουμέ του της ανακοίνωσης -γιατί τ’ άλλα είναι η ομελέτα κι εγώ θα σας πω την κουτσουλιά, άσε την ομελέτα, τα ίδια και τα ίδια αναμασούν αυτοί- λέει:

«Σὲ σᾶς καὶ σὲ ὅλους τοὺς Ὀρθοδόξους Χριστιανοὺς ἀδελφοὺς καὶ ἀδελφὲς ἀνὰ τὴν Ἀμερικανικὴ ἤπειρο ἔχω τὴν τιμὴ νὰ κομίζω τὴν εὐλογία τοῦ Παναγιωτάτου Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Ἔρχομαι κοντά σας ὡς ἀδελφός σας ἐν Χριστῷ. Καὶ στὶς 22 Ἰουνίου, στὴν ἐνθρόνισή μου, προσδοκῶ νὰ ἀγκαλιάσω καὶ τοὺς φίλους μας ἀπὸ τὶς ἄλλες Ἐκκλησίες καὶ τὰ δόγματα, καθὼς καὶ ἀπὸ τὶς ἄλλες θρησκεῖες,…»  

Τι δουλειά έχουνε ρε συ οι αντιπρόσωποι των άλλων θρησκειών και των δογμάτων σε μια Ορθόδοξη Ακολουθία, όπου θα ενθρονίζεται ένας υποτιθέμενα Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής; 
Τί έχεις να πεις κύριε Νεκτάριε για αυτήν την επιλογή που κάνει, για αυτήν την πρόσκληση που κάνει; Που είναι υπηρέτης της πανθρησκείας, δεν είναι; Εσύ είσαι; 

… Είναι κοινοί φίλοι. Που να βρεις το θαύμα τώρα. Που να βρεις το θαύμα.

Είχα γράψει λοιπόν..
«Ἀλήθεια; Ἐπέλεξαν γιά ἀρχιεπίσκοπο Ἀμερικῆς τόν προσκυνητή τοῦ Πάπα, τόν ἐπαινέτη τῆς Μασονίας, τόν ἐνορχηστρωτή τῶν παναιρετικῶν προϋποθέσεων τῆς σύστασης τῆς σχολῆς τῆς Χάλκης;

(Ἐδῶ πού τά λέμε, μή σώσει νά ἀνοίξει τέτοια Χάλκη!  Δεῖτε ἀπό τό 5΄καί μέχρι τέλους τήν ἐξοργιστική ὁμιλία).  Ἐμ, πῶς ἀλλιῶς θά ἐπιτάχυναν τίς διαδικασίες τῆς Νέας Ἐποχῆς γιά τήν ἐγκαθίδρυση τῆς παγκόσμιας θρησκευτικῆς καί πολιτικῆς Κυβέρνησης; 

Ἄλλωστε πρόκειται γιά τό πρόσωπο πού παίζει πάρα πολύ τώρα τελευταία στούς κύκλους τῶν ΜΜΕ. Εἶναι ὁ μητροπολίτης Προύσης Ἐλπιδοφόρος, ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίας Τριάδος Χάλκης. καθηγητής τοῦ ΑΠΘ. Εἶμαι ἀπολύτως σύμφωνος μέ τήν ἐπιλογή του ὡς Ἀρχιεπισκόπου Ἀμερικῆς, γιά τήν ἐπίτευξη τοῦ πιό πάνω εἰδικοῦ ἐσχατολογικοῦ σκοποῦ. Εἶναι ὁ πιό κατάλληλος! Ξέρει νά εὐλαβεῖται τόν Πάπα! Μέ τά ἀπαράμιλλα χειροφιλήματά του στόν ποντίφικα, ἔδωσε τά διαπιστευτήριά του στό σύστημα. Στό βιογραφικό του καταγράφεται ἡ ἀξεπέραστη δήλωσή του πώς ὁ πάπας Φραγκίσκος εἶναι πατέρας του ὅπως καί ὁ κ. Βαρθολομαῖος (ἐδῶ). Ἐπίσης ὡς ἐπαινέτης τῆς μασονίας (ἐδῶ ἀπό τό 11:15 λεπτό) διαθέτει ὅλα τά ἐχέγγυα γιά νά ὑπηρετήσει στό θρόνο τῆς Ἀμερικῆς, ὅπως οἱ προκάτοχοί του μασόνοι Ἀρχιεπίσκοποι, Ἰάκωβος καί Ἀθηναγόρας.»

Και έγραψα και για τον Μακάριο και δεν θα σταματήσω να τα λέω και θα αποδεικνύεται κάθε μέρα που θα περνάει πόσο δίκιο έχει ο παπα Νικόλας που τους τα χώνει έτσι. Και δεν τους τα χώνω γιατί τους μισώ. Τους τα χώνω γιατί εγώ τους αγαπώ περισσότερο από αυτούς τους αυλοκόλακες. Για να συνέλθουν πριν είναι αργά. Γιατί δεν πηγαίνουν καλά. Και ελπίζω να βρεθούν μερικά παλληκάρια στην Αμερική που θα αντιδράσουν. Είτε επίσκοποι -δύσκολο- είτε ιερείς (κάπως ευκολότερο), είτε λαός (που είναι πιο εύκολο). Να αντιδράσουν. Να γράφουν. Να διαμαρτύρονται για κάθε οικουμενιστική πράξη. Αν πάνε στην ενθρόνιση αυτού του επισκόπου, του αρχιεπισκόπου, και δουν μέσα αντιπροσώπους άλλων δογμάτων να φύγουν σούμπιτο. 

[σ.σ. Οφείλουν να φωνάξουν ΑΝΑΞΙΟΣ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ. Και αν δεν σταματήσει η ενθρόνιση να κάνουν αυτό που έκαναν οι πιστοί στην Κωνσταντινούπολη και είχαμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.]

Γιατί το λέω αυτό. Γιατί πρέπει να βρεθούν κάποιοι που να το λέει η καρδιά τους να γίνουν το άλας της ζωής στην Αμερική και στην Αυστραλία.

Πρεσβυτέρα: Και να μας αποδείξουν αν ο Γέροντας Εφραίμ τιμάται από αυτούς για το έργο που έκανε και που έδωσε τη ζωή του φεύγοντας από το Άγιο Όρος για να ιδρύσει τα Μοναστήρια τα Ορθόδοξα.

π. Νικόλαος Μανώλης: Μπράβο, έχουν εκεί έναν Γέροντα Εφραίμ. Αν άφησε παρακαταθήκη ο Γέροντας Εφραίμ στις καρδιές των Αμερικανών… Αλλοίμονο στα Μαναστήρια, που θα πάει τώρα ο Ελπιδοφόρος να κάνει εκεί πέρα την δουλειά του Φαναρίου. 

***

Απομαγνητοφώνηση Φαίη.

7 thoughts on “π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης – Ένας αυλοκόλακας που σπρώχνει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στην αιώνια απώλεια.

 1. Ἀπ΄ ὅ,τι φαίνεται τὸ μαχαίρι μπαίνει βαθειὰ στὸ κόκκαλο. Αὐτὲς οἱ ἐκπλήξεις στὴν πραγματικότητα “ἐκπλήξεις” ποὺ λένε ὅτι θὰ δοῦμε ἀπ΄ αὐτὲς στὸν Παράδεισο, τὶς βλέπουμε, φαίνεται, ἀπὸ τούτη τὴ ζωὴ στὶς μέρες μας… Κι αὐτὸ γιατὶ γιὰ πολλοὺς ὁ ἐν λόγῳ γέροντας θεωρεῖται ἀπὸ τοὺς “ἁγιότερους” τῆς Ἑλλάδος… (εἶναι γνωστὸ ὅτι οἱ Ἕλληνες ἔχουμε κοντὴ μνήμη…).

  Ἀς ἑτοιμαζόμαστε κι ἐμεῖς (ὁ καθένας προσωπικὰ) γιὰ τὸ δικό μας διαγώνισμα, γιατὶ τότε θὰ φανεῖ πόσων καρατίων εἴμαστε… μήπως ἐκεῖ ποὺ βλέπουμε ἄλλους ὡς μειοδότες βρεθοῦμε κι ἐμεῖς νὰ κάνουμε τὰ ἴδια… ὁ Θεὸς νὰ φυλάξει… καὶ θὰ μᾶς ἔρθει ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ δὲν τὸ περιμένουμε ἂν δὲ βάλει ὁ Θεὸς τὸ χέρι του…

  Ἡ διαχωριστικὴ γραμμὴ ἀνάμεσα στὸν πεπαῤῥησιασμένο ἔλεγχο (χαρακτηριστικὸ τῶν ἁγίων μὲ προεξάρχοντα τὸν Πρόδρομο) καὶ τὴν κατάκριση εἶναι τόσο λεπτὴ ποὺ δὲν ξέρω πόσο διακριτικὸς πρέπει νὰ εἶναι κανεὶς γιὰ νὰ μπορέσει νὰ τὴν διακρίνει…

  Ἀπὸ τὴν ἄλλη πῶς εἶναι δυνατὸν σὲ καιρὸ κινδυνευούσης πίστεως (καὶ μάλιστα τόσο οἰκτρὰ ὅσο σήμερα) νὰ μὴν ἐφαρμόσεις τὸ “ἔλεγξον, ἐπιτίμησον, παρακάλεσον” τοῦ Ἀποστόλου Παύλου ποὺ πολὺ καλὰ κάνει καὶ τὸ ἐφαρμόζει ὁ π. Νικόλαος; Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν κατηγορηθεῖς γιὰ ἀδιαφορία ὅταν σιωπᾷς τὴν ὥρα ποὺ αὐτοὶ ποὺ ἐσὺ λὲς ὅτι θεωρεῖς ἀδελφούς σου κινδυνεύουν ὄχι μὲ κάποιο σωματικὸ κίνδυνο ἀλλὰ τὸ μέγιστο, αὐτὸν τῆς ψυχῆς; Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἔχεις στὸ τέλος τέλος κι ἐσὺ πνευματικὴ ἀσφάλεια καὶ νὰ μὴν ἀλωθεῖς κι ἐσύ, ὅταν τελικὰ ὅλοι γύρω σου θὰ ἔχουν γίνει οἰκουμενιστές;

  Πρέπει ὅμως αὐτὸ νὰ γίνει μὲ τέτοιο τρόπο ποὺ νὰ μὴν ἀπομακρύνει τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τὸν ἐλέγχοντα. Κι αὐτὸ εἶναι τὸ δύσκολο τοῦ ἀθλήματος. Ὄχι τὸ τί θὰ πεῖς, ὄχι στὸ πῶς θὰ τοῦ τὰ πεῖς, ὄχι σὲ ποιόν θὰ τὰ πεῖς, ἀλλὰ στὸ ἂν αὐτὰ ποὺ θὰ πεῖς θὰ τὰ πεῖς μὲ τὴν “ἔγκριση” τοῦ Θεοῦ ἢ ἁπλῶς καλύπτοντας τὴν παρόρμηση κάποιου πάθους σου. Κι αὐτὸ εἶναι δύσκολο νὰ τὸ δεῖ κανείς ἀπὸ μόνος του…

  Καλὴ φώτιση καὶ δύναμη στὸ ἔργο σας. Καὶ ὁ Θεὸς νὰ μᾶς φυλάει ὅλους ὅσοι τὸν θέλουμε.

  • Δεν είμαστε Άγιοι, αν και οφείλουμε να γίνουμε. «Πολεμάμε» με «πέτρες» και «σφενδόνες». Αυτές έχουμε τώρα. Και το ερώτημα είναι: Θα σηκώσουμε τα χέρια, θα σιωπήσουμε, επειδή δεν έχουμε τα όπλα των Αγίων;

   • Δὲν προσπαθῶ νὰ κατηγορήσω κανέναν. Τὰ λέω πρῶτα γιὰ τὸν ἑαυτό μου.
    Τὸ ἂν θὰ σιωπήσουμε ἢ ὄχι τὸ ἀπαντῶ στὸ πρῶτο post. Ἁπλῶς λέω νὰ προσέξουμε νὰ τὸ κάνουμε καλά. Καὶ τὸ ἂν τὸ κάνουμε καλὰ ἢ ὄχι δὲν μπορεῖ νὰ τὸ κρίνει κανένας παρὰ μόνο ἐμεῖς οἱ ἴδιοι καὶ ὁ Θεός. Κανένας ἄλλος.

 2. Αγαπητέ, στο 2ο βίντεο της ομιλίας εδώ: -https://www.youtube.com/watch?v=f2bWDpglMIE (από το 24 και μετά) που ερμηνεύει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τί σημαίνει «άλας της ζωής» για τους Χριστιανούς, διαπιστώνει κανείς ότι αυτό το «τεστ» (να τα κάνει καλά για να είναι ευάρεστα στον Θεό) δεν το περνάει (όχι τουλάχιστον εγώ). Φοβερός ο λόγος του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου.

 3. Eυστοχο το αρθρο και τα σχολια σου Φαιη και σε ευχαριστουμε !

 4. ο Μουλατσιώτης πηγε και στο Συμβουλιο επικρατειας για να μπει στους καταλογους προς Αρχιερατεια!!!! επειδη δεν πετυχε προσπαθει τωρα προσκυνωντας τον Βαρθολομαιο και οτι αλλο νομιζει οτι θα του δωσει ομοφωρο!
  Στην Αθηνα στην Πευκη και οπου αλλου κανει ομιλιες μοιραζει ασπρομαυρες φωτογραφιες με τον εαυτο του!!!¡

 5. Επειδη ο τοπος διαμονης μου ειναι η Αυστραλια, γνωριζω απο πρωτο χερι οτι μετα την ενθρονιση του Αρχ. Μακαριου, η αρχιεπισκοπη αγορασε ενα πανακριβο πολυτελες διαμερισμα στην οδο Kent Street, στο κεντρο του Συδνευ και διπλα στην γεφυρα του Συδνευ, σε μια απο τις πιο ακριβοπληρωμενες περιοχες της πολεως.
  Η τιμη του, οπως ελεχθη, ηταν 6 με 7 εκατομμυρια δολλαρια (!)
  Η πρωην κατοικια των αρχιεπισκοπων ευρισκετο εντος του χωρου της αρχιεπισκοπης, σε ειδικο μετοχι.
  Η ανακοινωσις αυτης της σκανδαλωδους αγορας, εγινε αιτια αρνητικων σχολιων στην παροικια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s