Πούλημα ή Συμπαιγνία του Αρχεπισκόπου Ιερώνυμου;

 Γράφει ο Μέτοικος

Ο Α.Τσίπρας αυτοδηλητηριάζεται από το πάθος του για εξουσία, γι’ αυτό και απογοήτευσε έως αηδίας τον πολιτικό του μέντορα, πρόδωσε ιδεολογικά και ηθικά τους «συντρόφους» που τον ανάδειξαν στου ΣΥΡΙΖΑ την προεδρία και, τελικά, «άδειασε» στο καλάθι των μη ανακυκλώσιμων πολιτικών τον Πάνο Καμμένο που, πεσμένος στα τέσσερα σαν μούτσος σε μπρατσέρα, ξέπλενε τη βρωμιά του αριστερού μνημονίου στο κατάστρωμα του ΣΥΡΙΖΑ από το πούλημα των αρχαιολογικών χώρων έως το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως ομολόγησε ο τάλας με το δίστιχο του Γεώργιου Στρατήγη: «Αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε, δε θα φορούσαν στέμμα».

Όμως, το γαϊτανάκι του πουλήματος, ξεπουλήματος και της προδοσίας όσων εμπιστεύτηκαν τον Α.Τσίπρα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Φαίνεται πως, με τα όσα γίνονται στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, «βγάζει στο σφυρί» και τον «αριστερό» Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Εδραία ήταν η πεποίθηση στο σώμα των Ιεραρχών, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος ενσυνείδητα ποτέ του δεν διασκέδασε ότι, το συνεχές «δούναι» του Ιερώνυμου στον Α.Τσίπρα θα είχε μόνο ένα «λαβείν», αυτό του άρθρου 3 στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Α.Τσίπρας που, ο εγωισμός του μάλλον δεν χώνεψε την απόρριψη από τους Ιεράρχες, του «εν κρυπτώ και παραβύστω» υφασμένου στα υπόγεια του Μαξίμου σχεδίου καπελώματός τους, με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των έξη βο(υ)λευτών που «Αυτομόλησαν [κομματικά], αυτοαναιρέθηκαν [ιδεολογικά], αυτοακυρώθηκαν [ηθικά], αυτοχειριάστηκαν [πολιτικά] επιδεικνύοντας έναν κραυγαλέο εαυτουλισμό» πέρασε, τουλάχιστον στην πρώτη ψηφοφορία και… με δεύτερη καταμέτρηση την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Οι ανομολόγητες προσδοκίες της Αρχιεπισκοπής πως, τελικά ικανοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό η πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου, να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος και καμία αναφορά σε άρθρο του Συντάγματος περί ουδετερόθρησκου κράτους, φανερώθηκαν με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της, στην πρώτη «λανθασμένη» καταμέτρηση ψήφων για το άρθρο 3.

Στα υπόγεια του Μαξίμου γνώριζαν και ξέρουν τη μοίρα της «εμβληματικής τους πρότασης» γι’ αυτό και, ανάμεσα σε μια τάχα ήττα στην αναθεώρηση του Συντάγματος και σε 10.000 θέσεις εργασίας, προτιμούν τους διορισμούς στο δημόσιο που φέρνουν ψήφους.

Οπότε, είναι πολύ πιθανό, στα πλαίσια των καιροσκοπικών και κομματικών σχεδιασμών τους, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, σε συνεννόηση πάντα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, να έχει στήσει ακόμα μια συμπαιγνία σε βάρος της Ιεραρχίας, όπως νωρίτερα οι δυο τους «έκαναν» με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και τη σικέ «απόλυση» του Ν.Φίλη.

Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει στη Βουλή, η δεύτερη και τελική, ψηφοφορία για το άρθρο 3.

Εάν όντως έχει στηθεί μία ακόμα συμπαιγνία Ιερώνυμου και Τσίπρα, όπως η πρόσφατη με τη μισθοδοσία των κληρικών, τότε στο χρονικό διάστημα έως και τη δεύτερη ψηφοφορία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ολοκληρώνοντας το δικό του κύκλο προδοσίας Λαού και Ιεραρχών, θα καλέσει την Ιεραρχία σε Σύνοδο, προκειμένου να αποφασίσει για το σχέδιο νόμου μισθοδοσίας των Ιερέων.

Πιθανότατα, αυτή θα είναι η τελευταία εκδούλευση του Ιερώνυμου Λιάπη στον Α.Τσίπρα, εάν όντως μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Μικρή έχει σημασία το γεγονός πως, στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου θα βρεθούν οι αριστερές χειροτονίες του που, μάλιστα, στα σοβαρά θα υποστηρίξουν για λογαριασμό του, πως είναι καλή τράμπα το να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη μισθοδοσία των κληρικών, με αντάλλαγμα την μη ψήφιση του άρθρου 3.

Οι Ιεράρχες γνωρίζουν πως, το άρθρο 3 του Συντάγματος για καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, έχει ανύπαρκτες πιθανότητες να εγκριθεί από την επόμενη Βουλή ακόμη και στην περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, για να αναθεωρηθεί θα χρειαστεί 180 ψήφους. Όποτε, άνθρακες ο θησαυρός! Η μεθοδευμένη συμπαιγνία θα πέσει στο κενό, εκτός και εάν τους ιεράρχες φωτίσει με το φανάρι του ο εξ ανατολών «φίλος» του Α.Τσίπρα.

Εάν όμως δεν υπάρχει συμπαιγνία τότε, η όλη κατάσταση είναι εξ ίσου δυσάρεστη για τον Αρχιεπίσκοπο καθώς, στα μάτια των Ιεραρχών και του Λαού, το «πούλημά» του θα φανερώσει την ανυπαρξία του κύρους, που έπρεπε να έχει ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για το Λαό και τους Ιεράρχες το «πούλημα» του Ιερώνυμου Λιάπη, θα φανεί ως η έσχατη προδοσία του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και εάν αυτός ορκιστεί πολιτικά στην χαμένη του αξιοπιστία πως, δεν υπήρξε ποτέ καμία συναλλαγή με τον Αρχιεπίσκοπο, που να αφορά το άρθρο 3 του Συντάγματος.

Όπως και να πιάσει το «τηγάνι» ο Αρχιεπίσκοπος θα μουτζουρωθεί. Ο μεγάλος χαμένος στο σώμα της Ιεραρχίας και απαξιωμένος στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού Ιερώνυμος – (Γιάννης) Λιάπης χρειάζεται επειγόντως αναθεώρηση.

Πηγή Κατάνυξις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s